Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC Angry Donkeys 10:1

16. 8. 2020

Jak bylo slíbeno, tak se stalo, i když vlastně jen na půl. V Hradci jsme měli skutečnou kabinu, i když společně se soupeřem a tak pozdější příjezd znamenal přesun do buňky na parkovišti a oblékání se v sauně. Hradec zkrátka nikdy nezklame a vždy připraví něco zajímavého. Ale ani teplo, ani mačkanice v šatně nás nerozhodila a tak soupeři nezbývalo než na nás vyrukovat s náporem na ledě. Ten se nedostavil a my se hned od úvodního buly rozehráli a přiváděli obranu soupeře k šílenství a naopak brankář soupeře přiváděl k šílenství naše útočníky.

Vařili jsme, vymýšleli, kombinovali ale marně. Zeď v bráne Oslíků byla skutečně nepropustná. Ujala se až souhra sehrané osy Klímič - Pošvajz. Kdy jakoby mimochodem samozřejmě Lukáš zavěsil. Nikdo se už neměl dozvědět, že k první brance nejen Lukáš ale i ostatní borci potřebovali tak stopadesát pokusů! V další vlně střídání se naplno rozjel slibný potenciál mladíčka Mikyho, Pošvazjova přehledu a Princeznovi intuice, 2-0. Po dalších několika marných pokusech se střelecky zapsala i lajna Bajza - Fífa - Jířa podpořená skvělou rozehrávkou od Dády. Puk na jeden dotek po ose Dáda - Bajza - Jířa skončil pěkně v síti! Stejní borci si pak vybrali slabší chvilku a svou ledabilostí a nezájmem o obranou hru dovolili soupeři přečíslení 3 - 0 s čímž si Milánek v kase zprvu sám poradil, ale na druhou vlnu, kterou taky nikdo dvakrát nekontroloval, byl už krátký. Vše napravili Miky s Pošvazjem. Miky velice rychle zhodnotil potenciál, který v obrovi se šestadvacítkou na zádech dřímá a předložil luxusní pas, který se nedalo nezužitkovat. Dobře naladěný Lukáš si protáhl střídání aby mohl podělit o radost své ostatní spoluhráče, ke skórování (neuvěřitelně podruhé v utkání) vybídl Žádňase, 5-1.

Dobrý rozmar si pán ze Škrdlovic přenesl i dále. Vše přesně spočítáno, tabulky zkontrolované, ke stovce chybí tři přesné zářezy a stane se rekordmanem s nejnižším počtem startů na sto branek! Sprint za vysněným milníkem, díky kterému bude moc své kamarády spoluhráče pohostit spustil pohlednou kombinací s Princeznou a Mikym. Když se pak opět odhodlal předložit další nečekanou přihrávku na Láďu Matrase, který si odbýval svoji obnovenou premiéru (poslední start za HCS 10.2.2007 proti Chlumětínu, 3:1 vítězství, 0+0). Ten však v nečekaně výhodné situaci promeškal moment překvapení a tak raději puk vrátil a přiblížil Pošviho k vysněnému milníku. Ten se začal s přibývajícím čase vzdalovat, ale na to měla naše 26 recept. Rozehrávku nechal na kamarádovi Klímičovi, ten zorganizoval hladký průjezd středním pásmem a po ledě vystřelil od modré tak, že stačilo jen do cesty černé gumě vložit hůl a upravit směr. No co budu povídat, jak vystřižené z highlitů nočních zápasů osamnělé NHL. Je to tam, 100. branka Lukáše Pošvice v 74. utkání za HCS! 

Ve stínu tak zůstal asi desátý pokus o průnik Toma Vařečky, který vybídnutí další nové akvizice Zbyni, tentokráte proměnil. Tečku za zápasem udělal Bajza. A nebyl to jen desátý gól a parádní blafáček do bekhendu, ale především ocenění práce Marťase Vtípila, který zásoboval naprosto precizními pasy z obrany své útočníky, kteří ne a ne nic proměnit. Až právě Bajza v poslední minutě po další parádní kolmici na modrou zasunul. Takže tu máme desátý gól a další závdavek něčeho dobrého do dalšího předzápasového soustředění. Stovka v podání Lukáše je samozřejmostí a my se jen těšíme na termín :-)