Jdi na obsah Jdi na menu
 


HL08: HC Skulls Hlinsko vs. Skalsko 5:6

31. 1. 2008

31.1.2008 HC SKULLS HLINSKO x SKALSKO 5:6

 

střelci: Šikl, Dahlberg 2x, Vrána, Vašek

vyloučení: 0:3

 

sestava: Řezníček - Kulhavý, Pavlík; Mudroch, Krčil - Vrána, Chaloupka F, Dahlberg; Stárek, Černý, Šikl; Zmeškal, Vašek

 

 

    Ve čtvrtek večer jsme v Hlinsku hostili favorita soutěže, tým Skalska. Do utkání nastoupilo pouze 12 hráčů a navíc od 6.minuty jsme o dalšího přišli. Soupeři nepřišel Jéňa Ježek a my tak vicítili šanci na lup bodů.

   Do utkání jsme vstoupili skvěle. Hned při prvním střídání druhé lajny pálil tvrdě Ráďa, před brankou se nejrychleji zorientoval Honza Šiklů, naše posila pro tento mač, z dorážky poslal náš tým do senzačního vedení 1-0. Neradovali jsme se ale dlouho a to hned ze dvou důvodů, hned po svém prvním střídání opustil střídačku Dan ze zdravotních důvodů, čili jsme hráli prakticky celé utkání jen v 11. Soupeř nás navíc zatlačil a jejich posila Michal Sodomka vyrovnal na 1-1.

   To nás ale nepoložilo, naopak nakoplo k vyšší aktivitě, která byla zhruba po 10 minutách korunována úspěchem. Vyhozený puk z obraného pásma zachytil Fífa a spolu s Christrem se řítil dva na jednoho, Fífa posunul puk pod padajícím hráčem na Christera, který již pak neměl žádný problém dostat Skulls do vedení 2-1. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou. Hráli jsme výborný hokej. Při jednom ze soupeřovic sevření byl vyhozený puk Fífou šťastně tečovaný až k ujíždějícímu Christerovi, který jak jinak zakončil s přehledem jemu vlsatním 3-1. Narostly nám křídla a na ledě jsme se začali pohybovat lehce. Navíc soupeř nemohl trefit naší branku. Což nám nahrávalo.

   Soupeř zvyšoval svoji aktivitu, což bylokorunováno úspěchem, kdy závar před brankou využili ke snížení na 3-2. Následovala naše přesilová hra za faul na Vénu. Po vyhození puku do naší obrané třetiny jsme rychle vrátili puk do středního pásma, soupeř šel však střídat a tak se otevřela cesta do útočného pásma. Fífa sjel s pukem za branku, zamíchal s ním a poslal na volného Havryho 4-2. Do konce utkání chbělo ještě 20minut.

   Bohužel pro nás se střelecky chytil Sody, který nádhernou střelou snížil na 4-3, hosté začali být aktivnější víc a víc. Nám jako obvykle začali v dobře rozehraném utkání docházet síly. Čehož soupeř využil ke srovnání a následnému vstřelení vedoucího gólu na 4-5. Krve by se v nás nedořezal. Nehodlali jsme se vzdát téměř vyhraného zápasu a z posledních sil zaútočili. Naposled se k nám přiklonila štěstěna, to když se Véna snažil prosadit před klecí soupeře, nahozený puk na bránu si hráči Skalska dali do branky sami :) 5-5.

   Ale ani dnes nám nebyl ani bod souzený...figuríny z našich hráčů udělal Sody, zatáhl puk za branku a poslal jej na Ondru Pospíšila 5-6...a konec..

 

   Opět jsme se na vlastní kůži přesvědčili, jak důležitá je pro nás fyzyčka. Jednoduš jsme na soupeře ke konci nestačili...