Jdi na obsah Jdi na menu
 


HL08: HC Skulls Hlinsko vs. Stars 3:6

7. 2. 2008

7.2.2008 HC SKULLS HLINSKO x STARS 3:6  

 

střelci: Chaloupka F 2x, Šikl

vyloučení: 2:3

 

sestava: Novotný - Pavlík, Kulhavý; Mudroch, Krčil - Vrána, Chaloupka F, Dahlberg; Fiala, Černý, Šikl; Plachý, Vašek

 

 

  
  
   Předzápasové prognózy vzaly za své s oznámením Michala, že si zlomil prostředníček levé ruky. Zbývala hodina do utkání a my byli bez gólmana. Naši situaci naštěstí vyřešil Lukáš Novotný. Do souboje o veledůležité body se Stars jsme tedy vstupovali s pro nás neznámým gólmanem.

   Ihned po úvodní buly jsme zatlačili soupeře hliboko do jejich obraného pásma a vytvořili si několik slibných šancí. Tento trend pokračoval ještě několik dalších sřídání. Tvořili jsme si šance, kombinačně Stars přehrávali a rychlým bruslením jsme nedávali příliš prostoru k protiútoku. Zhruba v 15. minutě se ale po pravém křídle prosmýkl Mára Havlíček, a tato naše turnajová opora, která hájí barvy Stars tak bez problému vsítila první branku utkání. To nás kapku rozhodilo a na chvíli jsme polevili, což dovedli hostující hráči přetavit v druhou branku. Stav 0-2, byl vzhledem k vývoji dosti nespravedlivý, ale poukazoval na výkony obou brankářů.

   Po druhém gólu se začala hra přelévat z jedné strany na druhou. Při jednom z našich protiútoků v akci dva na jendoho se Christer kličkou dostal k mantinelu, navázal na sebe beka a posunul puk mezi kruhy Fífovi, ten střelou po ledě mezi betony snížil na 1-2. Střídačka se začala znovu burcovat. Vrátili jsme se do zápasu a pomalu zvyšovali obrátky. Jenže jako studená sprcha přišla další rána v podobě 3. gólu Stars opět po samostatném úniku 1-3. Následoval pak ještě gól na 1-4, to už bylo zle. Dokázali jsme opět snížit. Christer nahodil do rohu puk, k němu se nejrychleji dostal Fífa a posunul na najíždějícího Pepíka, ten stahovačkou obešel obránce a vrátil puk Fífovi, ten opět střelou mezi betony snížil na 2-4. Bohužel jako reakce na náš gól přišel další samostantý únik a vedení 2-5. Z našich řad se dokázal už jen prosadit Honza Šikl, který si sjel pro puk za soupeřovu branku, tu objel a zkusmo poslal puk před kasu. A vyšlo, puk se od tyčky odrazil do branky 3-5.

   Ale čas byl proti nám, zbývalo do konce pouhých 5 minut. Poslední branka utkání padla po naší neproměněné šanci. Opět se tak potvrdilo otřepané nedáš dostaneš. V záverečných vteřinách gól i přes náš tlak nepadl a tak jsme museli spolknout hořkou porážku 3-6. Chceme-li pomýšlet na 4. příčku, budeme muset porazit příští pátek Bradlo. 

   Navíc bude nutné vyřešit gólmanskou otázku, zatím to vypadá, že Michal bude mimo hru delší dobu, doufejme že se i bez něj dokážeme o důležité body poprat.