Jdi na obsah Jdi na menu
 


SK08: PO: HC Skulls Hlinsko vs. Budislav 4:5

9. 3. 2008

9.3.2008 HC SKULLS HLINSKO x BUDISLAV 4:5

 

střelci: Kopecký 2x, Chaloupka F, Vrána

vyloučení: 5:4

 

sestava: Řezníček - Vacek, Slavík; Mudroch, Kadlec J; Chaloupka P, Pavlík - Vrána, Chaloupka F, Dahlberg; Kopecký, Černý, Kadlec M; Picka, Vojanec, Fiala

 

 

  
  
   Velký den přišel, postoupili jsme až do finále soutěže. Lehce nervozní nastupujeme na led zaplněné skutečské arény. Již od pohledu bylo jasné, že Budislav nepodcenila zápas ani co se podpory týče a přivezla hned autobus fanoušků. My jsme ale měli také svůj kotel, za podpory rodičů, přítelkyň, manželek a jednoho psa zabaleného do mikiny jsme šli do velkého boje o putovní pohár. 

   Zahajovací formace se po celou sezonu nezměnila a tak se na úvodní buly postavil Fífa. Po prvním otukávání se hra dostala do tempa a začali přicházet i první šance. Při druhém střídání Fífovi lajny přišla první gólová akce. Havry vybojoval puk u hrazení a posnul na Christera, ten polostřelou a polopasem našel Fífu před klecí soupeře, ten již s bekhendem problém neměl 1-0. Zakousli jsme se do soupeře ještě více. A tak přišel i druhý gól na naše hole. To si v pásmu krásně pohrála druhá lajna, Ráďa sjel za branku a nádherným pasem z poza brány našel Davču, ten již neměl problém zavěsit 2-0. V té chvíli jsme byli páni na ledě a dotáhli tak první dvacetiminutovku do vítězného konce.

   Druhá část hry začala mírnou převahou soupeře. Po drobné minele v obraně a nedorozmění útočníků přišlo první varování, snížení na 2-1. Naštěstí pro nás přišla naše první přesilovka a tu jsme využili. Nejprve byl puk nahozen Kadlim do pásma, ten si dojel Havry, objel branku a z boku pověsil puk do víka, 3-1. Tak jsme opět na chvíli vedli o dvě branky. Jenže soupeř se nehodlal vzdát a opět snížil na rozdíl jediné 3-2. Do konce druhé části hry jsme dali ještě čtvrtý gól, opět se trefil Davča, po Kadliho pasu. Vedli jsme 4-2 a doufali, že dotáhneme i druhou část hry do zdárného konce, jenže dvě minuty před koncem přišel čas Budislavi a snížení na 4-3. Tak skončila druhá dvacetiminutovka. Šli jsme do šaten tak s jednobrankovým vedením.

   Jak se ale ukázalo, tento 15 minutový odpočinek prospěl pouze týmu z Budislavi. Jako bychom nechali v kabině lehkost. Poslední třetinu jsme bojovali sami se sebou. Zhruba v polovině hry přišlo vyrovnání na 4:4. Hra se přiostřila, zápas tak po jednom vražení za brankou nedohrál Jarin. Hráli jsme na 5 beků. Už se pomalu schylovalo k prodloužení, když v čase 19:12 přišla rána, nedorozumění obránce s útočníkem zajistilo soupeřům klid před naší brankou a vstřelení vítězného gólu 4:5. Zbývalo 48s k vyrovnání. Odvaláváme brankáře a na led posíláme to nejlepší co máme. V posledních sekundách máme na hokejce vyrovnávací gól, ale ten byl bohužel polapen soupeřovic brankářem. 

   Je konec, jen ztěžka se zvedáme ze střídačky a jdeme pro trofej za druhé místo. Finálový zápas měl náboj, hrál se pohledný hokej, důstojný finále. Gratulujeme do Budislavi. My si můžeme pogratulovat k tomu, že jsme hráli celou sezonu v téměř identické sestavě a dokázali tak z loňského 8. místa udělat letošní 2. Nepotřebovali jsme žádné play off posily, občas jsme bojovali i proti rozhodčím, to když jsme obě semifinálová utkání hráli téměř dvě třetiny ve 3, občas bojovali s elektřinou, to když nám zhasli ve druhém utkání vlivem Emy světla. Nicméně máme za sebou velice vydařenou sezonu. Na dvou turnajích ze tří jsme stáli na bedně, v hlinsku máme 4. fleka a tady 2. No plány pro příští sezonu jsou jasné, VYHRÁT!!