Jdi na obsah Jdi na menu
 


10.1.2009 - 11:30 - Ostrov vs. Skulls 7:7

10. 1. 2009

10.1.2009 - 11:30 - Ostrov vs. Skulls 7:7

 

 

branky a nahrávky: Chaloupka F (Pavlík, Zmeškal), Kopecký (Černý, Kadlec J), Kadlec M (Černý, Kopecký), Chaloupka P (Vrána J, Ročňák), Vrána J (Vrána M), Vrána M (Vrána J), Černý (Kopecký)

 

vyloučení: Ročňák (podražení) 2, Vrána J (hrubost) 2 

  

sestava: Řezníček - Pavlík, Chaloupka P; Vacek, Slavík; Mudroch, Kadlec J - Zmeškal, Chaloupka F, Dahlberg; Kopecký, Černý, Kadlec M; Vrána M, Vrána J, Ročňák

 

hvězda zápasu: Pavel Chaloupka (nejlepší hráč)

 

 

           

            Dalo by se již říci, že co střetnutí s týmem Ostrova, to brankové hody. Vždyť každé naše letošní setkání skončilo s více jak 13 brankami. Nejinak tomu bylo i v sobotu večer. V rámci dalšího kola skutečské nereligy jsme se tímto nám již dobře známým týmem setkali. Nezbytné formality v kabině, totiž oslava Danových narozenin nás trošku zdržela a tak jsme na led skutečské arény vyjeli s drobným zpožděním. Soupeř byl řádně rozcvičen a v plné sestavě očekával zahájení utkání. Ostrovští nám měli co vracet, letos máme s nimi kladnou bilanci dvou výher a jedné porážky.

            Již úvod naznačil, že se v rukavičkách hrát nebude a že se bojuje o přední místa tabulky. Na obou stranách bylo vidět řadu zajímavých šancí. Skóre jsme otevřeli my, polonahození a polostřelu Kašpárka Lukáše ještě Albi v brance Ostrova vyrazil, na hbitou dorážku Fífy byl již krátký, 1-0. Branka nás uchlácholila natolik, že jsme polevili v obranné hře, která nás poslední zápasy zdobila a odbrzdili jsme tak ostrovský brankostroj. Během několika málo minut byl stav 1-3 ve prospěch soupeře. Bleskové výpady kterými nás častovali jako by nebrali konce, až se z pohledné akce prosadil Davča. Akce se rozjela na modré čáře u Jarina, místo střely zvolil lišáckou přihrávku na Ráďu, ten pak přesným pasem našel k brance sjíždějícího Davida, který už neměl problém z blízka brankáře překonat, 2-3. Vyrovnání stavu přišlo při dalším střídání naší blue line, tentokrát David zatáhl puk do pásma, nechal Ráďovi. Centr blue line obkroužil branku a vyslal opět přesný pas na Kadliho. Jeho střela k tyči z voleje slavila úspěch, 3-3. Do konce třetiny jsme se ještě dostali do vedení. O to se postaral střelec nejsvátečnější. Při jednom z havraních náletů využil Havran zmatku kolem branky, posunul na modrou, kde stál Chlup, nápřah, rána a puk rozvlňuje síť. Neuvěřitelné. Chlup se postaral o dokonalý obrat výsledku. Čekala nás však ještě jedna třetina.

            Místo zabetonování obrany a hájení výsledku se ale diváci dočkali hokeje se vším všudy. K vidění bylo dalších sedm branek a závěrečná bitka. Ale popořádku. Z kraje poslední části hry se nám podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, když se Havran po Havryho přihrávce prosadil střelou z mezikruží, 3-5. Jenže Ostrov do kolen vůbec nešel, naopak jsme ho touto brankou vyhecovali. Slabší chvíle si vybrala obrana, laciným gólem snížili na rozdíl branky a my se opět strachovali o výsledek. Naposled jsme odskočili o dvě branky když se na brankovišti po bratrově střele prosadil Havry, 4:6. A pak se to stalo, zhruba 10 minut do konce a Ostrov se nadechl k náporu. Během jednoho střídání vyrovnal stav na 6-6, dva góly naprosto stejné… Poslední šanci na dvoubodový zisk vykřesal Ráďa, krásně si najel na přihrávku vyslanou Davidem a bombou pod vyrážečku poslal Skulls naposled do vedení, 7-6. Třetí vyrovnání stavu ze strany Ostrova přišlo po závaru v naší obranné třetině. Vzduchem vyhozený puk zachytil hráč Ostrova. Útok se již nestihl vrátit a tak se čtveřice soupeřovic hráčů vydala na steč naší brnaky, v cestě jim stálo pouze duo obránců. Dle předpokladů akce skončila gólem. S výsledkem už nepohnula ani hromadná šťouchanice na konci utkání.

            K vidění byl hokej se vším všudy co k této hře patří. Dva celky se prali o výsledek všemi dostupnými prostředky a o tom ta hra přeci je, no ne? V kabině jsme si zvolili hvězdu zápasu, tou se stal Chlup, jeho první branka v sezóně nás všechny potěšila. Doufejme, že nezůstane u ní. Zbývá nám odehrát 5 zápasů, ve hře je stále hodně bodů a i když jsme doposud neprohráli, tabulka se začíná zamotávat.