Jdi na obsah Jdi na menu
 


20.1.2009 - 20:30 - Skulls vs. Stars 6:3

20. 1. 2009

20.1.2009 - 20:30 - Skulls vs. Stars 6:3

 

 

branky a nahrávky: Vrána J (Plachý), Černý (Stárek), Vrána M (Vrána J), Picka (Chlada, Vrána J), Vrána M (Vrána J), Vrána J

 

vyloučení: Vrána J (podražení) 2 

  

sestava: Řezníček - Chaloupka P, Picka; Šikl, Ročňák; Mudroch, Krčil - Stárek, Černý, Chlada; Vrána M, Vašek, Vrána J; Zmeškal, Plachý

 

hvězda zápasu: David Ročňák (nejlepší hráč) 

 

           

           

V hlinecké aréně jsme včera coby domácí hostili kluky ze Stars. Ti se sice sešli v menším počtu, ale za to s několika ostřílenými borci.

Od úvodního bully praktiky až do konce byla hra na obou stranách celkem vyrovnaná s tím rozdílem, že my jsme měli v brance jistotu, která si v několika posledních dnech svými výkony říká o místo v národním týmu.

Zhruba po deseti minutách hry bylo nařízeno vhazování v naši útočné třetině. Na bully se sklonil Píďa, vhazování vyhrál, rychle popostrčil na Havrana a ten na dvakrát překonal Albiho v brance hostí, 1:0. Několik minut po té ale Mucek vyrazil proti Kajmanovi. Chytit tohoto borce je snem nejednoho hokejisty z LN. Jako lasička se protáhla kolem Mucka, udělal dva kroky a ocitl se tváří tvář Dydymu a bezchybným blafákem do bekhendu zavěsil pod víko 1:1. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, když náš starý vlčák Karel zachytil soupeřovu rozehrávku ve středním pásmu, posunul na nastartovaného Ráďu, který má tyhle situace zmáknuté na jedničku a s chladnokrevností jemu vlastní zavěsil pod horní síťku Albiho branky 2:1.

V naší jediné přesilové hře, kdy si trest za podražení odpykával hráč ze Stars, zatáhl puk do útočného pásma Havran, který chytrou přihrávkou našel svůj mladší klon a ten už si jen vychutnal gólmana 3:1. Po akci jak z brožurky „jak si správně nahrávat“ jsme se dostali do útočné třetiny. Celou akci si tentokrát vzal pod taktovku Havry, který se krásným způsobem uvolnil, předal do stoprocentní pozice Sedlákovi a ten si vzal zlomek vteřiny na rozmyšlenou, aby po té posunul na zcela volného Džejára, který číhal u levé tyčky. Ten si již s pukem poradil a uklidil ho tam, kam patří 4:1. Nutno dodat, že se během zápasu i skvěle předvedl Dydy, ten několika jistými zákroky vlil jistotu do našich řad. Krátce po jednom takovém zákroku se blýsklo Havraní duo. Akce dle Klabzubovi jedenáctky: brácha na bráchu mělo následující průběh. Michal přitukl Honzovi, ten mu puk bleskově vrátil a pak se stalo něco neuvěřitelného. Havry se již tradičním způsobem pustil mezi dva obránce, ovšem stahovačka mu tentokrát vyšla a po osvobození se ze sevření obránců pro něj nebyl problém zakončit. Nutno podotknout, že když něco podobného Havrymu vyjde, je to pro pohled diváka krásná záležitost.

Do konce zápasu zbývalo asi 20 minut a my měli hru zcela pod kontrolou, akce střídala akci, formace se na ledě střídaly s přesností švýcarských hodinek, když najedou přišlo zaváhání. Útočníci ze Stars nechtěli nechat výsledek takovým jaký byl a zatlačili nás do našeho obranného pásma, kde s námi rozehráli šachovou partii a my jen bezmocně přihlíželi tomu, jak snižují na 5:2. Neuběhla snad ani minuta a podařilo se jim snížit na 5:3. Tato skutečnost vnesla do našich řad trochu nervozity. Tu uklidnil včera skvěle hrající Havran. Naplno zúročil své zkušenosti nasbírané několika lety strávených v Hlineckém A týmu. Důrazným napadáním vystihl soupeřovo zaváhání a přesnou ranou po zemi zakončil mezi nohy soupeřovic gólmana 6:3. Tento výsledek jsme již nepustili.

O celkem komickou vložku se postaral nejmenovaný hráč ze Stars. Tvrdě narazil na to, že příliš často vyhledával kontakty někdy až na hranici zákeřnosti. Jedna taková událost se stala, když jako bukař čekal za naší obranou a jeden z obránců na něj vyslal krásný pas. Ten ovšem svým obětavým skokem ještě ztečoval Havran, i přes teč šel hráč tvrdě za pukem. Akci se snažil dojet i Chlup, když onen utočník spatřil malou vlasatou kometu jak se rychle blíží, puk nechal pukem a šel do osobního souboje. Kometa však změnila nečekaně směr a rychlost a tak útočník tvrdě narazil do hrazení za brankou. Útočník pak ještě stačil okusit tvrdost nově začínajícího obránce Dády. Dádovi se ani trochu nelíbilo, že je Dydy atakován i přesto, že má puk pod kontrolou v lapačce a tak hráče počastoval několika ranami a výhružkami. Po této situaci byl všemi zvolen hvězdou zápasu. Jen tak dál Dádo. Pokud se nemýlím, jedná se o naši 8. neprohru v řadě. Doufám, že v podobných výkonech budeme pokračovat v dalších zápasech.

  O komentář se dnes postarala ona vlasatá kometa, Chlup #19, díky!!