Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.12.2010 - HC Skulls Hlinsko x HC Pantheři 6:5

13. 12. 2010

SKULLS x HC Pantheři 6:5

B: Chaloupka  F (Šikl, Kadlec), Morávek (Zdražil), Morávek (Pavlík, Chaloupka P), Vacek (Chaloupka F, Šikl), Šikl (Kadlec, Chaloupka F), Zdražil (Morávek)

      

Vyloučení: 2:4, využití 1:1, v oslabení 0:0, za Skulls: Chlada J (hrubost) 2, Pavlík (podražení) 2    

 

 

Sestava: Řezníček, Chlada J, Chaloupka F, Chaloupka P, Kadlec, Zdražil, Morávek, Pavlík, Šikl, Vacek 

 

   Poučeni z minulého nezdaru, kdy jsme si určili jasnou příčinu, vrhli jsme se do utkání s Kočkama vědouce faktu, že soupeře takového kalibru jsme ještě nedokázali ani v nejlepší sestavě porazit. Pantheři sice nebyli rovněž kompletní, ale snajpra Péťu Kopeckýho v sestavě měli. Zápas začal jak jinak než naší úvodní šancí ihned z buly a následným prvním gólem hostí, 0:1. Pantheři postupně nasázeli 3 branky a zdálo se, že utkání bude mít stejný průběh jako všechny předchozíl.

   Naštěstí zdání klame. Startovací trefu zajistil Fífa, jenž doslova vydoloval puk z lapačky Hadráka a asi na šestkrát protlačil touš až do kasy, 1:3. Ihned v dalším střídání se jedovka po ledě vyslaná Davidem odrazila od brusle Morávka, 2:3. Dílo zkázy por Panthery dokonal opět mistr Morávek, tentorkát si v úniku pohrál s Hadrákem, který vystřelil z branky po puku, elegantní klička a 3:3. Totální euforie nás nyní doporvázela. Pantheři se začali hádat mezi sebou, což byla voda na náš mlýn. V roli střelce se ukázal Honzík Vacek, který po dvou stahovačkách vyslal ránu zápěstím pod gólmanovu vyrážečku, vedeme 4:3.

    Ocitáme se v roli, kterou neznáme a v žádném manuálu nemáme popsanou, vedeme nad lídrem souteže a do konce utkání zbývá 15 minut. Hlavně se nezbláznit, nabádá nás Véna, který vzal roli kouče pro tento zápas. Po vyhraném buly v obraném pásmu vysílá Fífa puk na Kadliho, ten prošťouchne na prchajícího Šikiho, 5:3. Nevýdané. Pantheři jsou na ručník. Ale v tu chvíli se ukazuje naše nezkušenost.

    V ten moment se totiž stahujeme do ulity a ve čtyřech se snažíme o nemožné, ubránit duo Kopecký - Seifrt. To se nám bohužel nedaří a Pantheři vyrovnávají na 5:5. I za remízu bychom možná byli v té chvíli rádi, bod s lídrem je bod s lídrem. Ale naštěstí máme svoje duo David - Filip, krásným pasem vysílá Filip Davida asi do pátého úniku večera a David konečně proměnuje. Vrací nám opět vedení, 6:5. To už si dokážeme pohlídat, neboť zbývá posledních pár vteřin.

    Je dobojováno, máme skalp nejcenější... Gratulovat si můžeme k vynikajícímu týmovému výkonu.