Jdi na obsah Jdi na menu
 


26.2. Skulls x Štěpánov 7:5 (1:1, 2:3, 4:1)

26. 2. 2012

 HC Skulls Hlinsko x SDH Štěpánov 7:5 (1:1, 2:3, 4:1)

 

  

branky a nahrávky: Málek (Chlada Jan, Špaček), Málek (Chlada Jan, Pavlík), Málek (Picka, Chaloupka F), Morávek (Chaloupka P, Chaloupka F), Málek (Morávek, Chlada Jan), Málek (Picka, Chlada Jan), Chaloupka F (Morávek, Chaloupka P)

  

vyloučení: 0:1, využití 1:0, v oslabení 0:0, 

    

sestava: Řezníček - Picka, Mudroch, Pavlík, Slavík - Chaloupka F, Morávek, Chaloupka P, Málek, Chlada Jan, Špaček

  

Zápas ve kterém již o nic nešlo, přesto nabídl mnoho pohledných akcí. Ale hezky od začátku. Pouze v deseti proti plně vybavenému kádru SDH. Jako králici proti kobře jsme si připadali. Navíc kapitán se ještě vzpamatovával asi z předešlého večera, stejně tak jako další dva nejmenovaní hráči, u nich se ale hned po hvizdu přízanky vytratily. Do vedení šli hosté po zmatku před Dydym, kdy jsme nedokázali ve třech pokrýt jediného dorážejícího... Štěpánov nás doslova válcoval a my jsme jen pomalu a tu a tam vyráželi nesměle dopředu. S postupem času jsme se ale pomalu začínali rovnat. Těsně před koncem třetiny se prosadil parádním blafáčkem Kuba. Vyrovnáno. 

Druhou třetinu zahajujeme opět špatným prvním střídáním a rychle inkasujeme. Naštěstí si Kuba vytvořil solidní zásobu na dnešní dopoledne. Po pár minutách vyrovnáváme. Druhá čast hry je téměř vyrovnaná. Problémy nám pouze činila "nová" neznámá formace Štěpánova s nám známým "Bazénem". Ten společně s kolegou z útoku, dravým maldíkem vytvářeli u nás v pásmu doslova peklo. My jsme na jejich branky dokázali odpovědět vždy Kubou a to až do stavu 3:4. Ve 25. minutě je pískánj první faul. Máme přesilovku a snažíme se ještě do zvonění něco vymslet a skorigovat.   

Vyrovnat se podařilo až na začátku třetí části hry, stále v přesilovce, kdy střelu od modré vyrazil Fífa, puku se ujal Chlup a předložil ukázkový pas na Filouse, ten se pak z nájezdu blafáčkem do bekhendu nemílil. 4:4. Po našem vyrovnání ožíváme, dokonce se zmátořil i kapitán, jeho hlas byl najednou na střídačce pevný a jistý a vůbec nehovořil o problémech s odvodem tekutin ale začal hovořit o hře a o taktice. To zapůsobilo zřejmě na celý mančaft, protože do soupeře jsme se zakousli a dvěma brankami Kuby v jednom střídání strháváme vedení na svoji stranu. Soupeře hlídáme. Natahujeme čas jak se dá, naše znavené těla se vydávají na maximum výkonu. Když pak v 18. minutě Fífa doráží vlastní střelu do klece je naděj na vítězství vysoká, soupeři dovolíme jen jednu branku a vyhráváme 7:5. Vracíme tak tomutotěžkému soupeři porážku z prvního kola. Škoda jen, že dobré výsledky máme ve Skutči až od ledna... odehrát lépe dva až tři zápasy v prvním kole tak jsme dozajista v play off...