Jdi na obsah Jdi na menu
 


29.1.2014 HC SKULLS HLINSKO x HC KRUCEMBURK 6:2

30. 1. 2014

 Sice jiná sestava, ale výsledek stejný. V obavách z dlouhé pauzy jsme nastoupili včera v Hlinsku k mistrovskému duelu s Krucemburkem. Už při rozbruslení byla patrné, že nejsme s pukem zajedno a brusle si občas dělají co chtějí, ale s první buly bylo všechno jako mávnutím proutku pryč. Rychle jsme napadli, tvořili a kombinovali. Ze začátku jsme se k brance sice nedostali až tak jakbychom chtěli, ale s postupem času se naše převaha stále více herně zvýrazňovala. Názorně se dalo dokázat na jedné straně krásnou čistou lesklou ledovou plochou a straně druhé rozježděnou sněhem pokrytou třetinou Krucemburku.

Brilantní zápas sehrál v obraně s novými bruslemi a bez košíku Dáda, kloubouk dolů, po boku naší především skutečské opory Maka, opravdu vyrostl, puky rozdával s přehledem, svým tělem se širšími boky pečlivě odděloval puky od hokejistů Krucemburku. A když k tomu připočteme jako vždy vynikajícího a v pohodě lapajícího Davida Bytného Ondráčka, ten měl pravda především v první polovině minmální práci, ale ke konci dal jasně všem přítomným najevo, jaké je to eso! A když už píšu v té chválě, psát jak dobře hrál Mak by bylo něco jako nošení lahváče do hospody, ale jak odpovědně si počíná při výchově beků ve Skullsu se mu musí opravdu smeknout poklona. Druhá obranná dvojice Aleš Picka - Lukáš Pavlík, veterán a nejmenší bek jakého znám a panečku, jak jim to klapalo, Lukáš exceloval v útočných výpadech a Aleš zase rozdával pasy jak se sluší. Kombinačně se probudili i útočníci, ychlý krátký ťukec i pasy přes půl hřiště, ano, nečekaně ale opravdu, Milda - Fífa - Sedlák. Tri, které znamenitě zatápělo pod kotlem, to v čem tato lajna excelovala skvěle doplňovala ta druhá, Véna - Dan - David Zeman. Zkrátka oba útoky měli co nabídnout a po zásluze si dělili branky.

Tu první docílil benjamínek Dan po vysunutí Dády. Již zmiňovaným ťukecem se prezentoval Sedlák a skórující Milda. Pekelnou dělovku jako řešení situace 1 - 1 předvedl David Zeman. Sedlák zase ukázal jak se správně doráží před kasou. Alda pak jako zkušený mazák najel z druhé vlny a náš součet uzavřel hbitým golfem ze středního pásma do vinglu Mak.