Jdi na obsah Jdi na menu
 


11.1.2014 HC SKULLS HLINSKO x HC SOKOL JENIŠOVICE 8:3

13. 1. 2014

Sestavu se podařilo poskládat solidní, čas pro nás přijatelný a soupeř atraktivní. Nebyl tedy žádný důvod zůstat doma a koukat na bednu, když na zimáku ve Skutči hrajou takové celky jako HCS a Sokol!

Do utkání ale lépe nakorčili Jenišovičtí. Hokejově nijak zvlášť atraktivní první třetinu ovládali v poměru 1:0, my jsme napočítali přesně dvě střely na bránu a z toho se opravdu gól dát nedá. Snad to bylo tou brzkou ranní hodinou a jen déle trvalo než jsme se rozehřáli. 

To druhá třetina už byla jiná, ideálně rozehranou přesilovku zakončuje bravurně střelou od modré Jarinek, na vyrovnávací branku ale Jenišovičtí reagují brzkým gólem. Naposled se tak hosté dostali do vedení. Z úplné letargie a do plné bojové pohotovsti probudil naše barv Machy, budoucí hvězda rána! Branka Machyho zřejmě značně nakopla, protože ani ne minutu nato otáčí při přesilovce utkání po parádní kombinaci s benjamínkem Danem. Ten později ztvrdí naše vedení a zvýší po souhře s Machym a Kubou na 4:2. Tečku za povedenou třetinou udělal Fífa bekhendovou dorážkou.

Tak nějak jsme doufali, že Sokol složí zbraně a snadno dokráčíme k vítěztsví. Ale Jenišovice nejsou jen tak ledajaký mančaft a ne náhodou patří každým rokem mezi elitu! Do třetí části hry zkrátk nastoupil stejný mančft jako do předchozích dvou... bojovně naladěný a odhodlaný se o body poprat. Byl tak k vidění hokej nahoru a dolu, oba brankáři se činili a nás Dejv byl přeci jen lepší, řadu samostatných nájezdů bravurně vykryl, aj přečíslení dva na nikoho zlikvidoval. To my se činili opět i v útoku, aby dostál tradici, trefil se samozřejmě Kuba a po něm završil svůj první hattrick Machy. Konečnou podobu výsledku dal Jarinek, střelou po ledě mezi nohy pěkně z kruhů...tak.

No a samozřejmě na závěr bych chtěl vyzvednout i dobře fungující obranu, která byla ozdobou a hlavně i naši nadějí v úvodu duelu, kdy jsme se na ledě probouzeli... Vítězstvím jsme si zajistili první místo po první části základní části ligy. Sice je to jen chvilkové a bezvýznamné prvenství, ale po těch předchozích třech letech útlumu potěší!