Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.2.2014 HC SKULLS HLINSKO x HC DYNAMO ROSICE 3:4

17. 2. 2014

 Dvě minuty, o tom to celé bylo. Na Dynamo jsme nastoupili na tradiční tři nekompletní lajny, chyběl snajpr Goli, Chladič v obraně, hecíř Dáda, vítezný Špagy... Duel jsme nerozjeli nejlépe a než jsme se rozkoukali, tak lup ho tam a tečeme 1:0. Pmalinku se orzehráváme a začínáme naše útočné nálety, hra se celkem rychle srovnává a hraje se dobrý hokej.  Při jednom z našich výletů se Kuba pomazlil v rohu skotoučem a poslal ho zbůhdarma na branku po lajně, jinak vynikající gólman hostí asi podcenil střeu a srazil si ji betony za svá záda, hurá, jes rovnáno! Jenže, v následném herním intermezzu se až příliš soustředíme na výkon sudího a hra samotná nám uniká, dostáváme gól, v přesilovce druhý a po rozhádaném buly třetí, je to za dvě minuty 1:4 a přemýšlíme o úniku ven z ledu.

V první pořestávce vyčistíme hlavy, srovnáme myšlenky a jdeme hrát hokej. Odhodlání a nasazení je vidět, prakticky v každém střídání se motáme na dostřel od branky. Do ještě větší euforie nás dostane předplatil Chlup, který v pesilovce zaúřaduje na brankovišti a snižuje na rozdíl dvou branek. Dynamo začíná nervoznět a při rozehrávce chybuje, což nejčastěji pociťuje Machy, kotouče, jakoby ho přímo vyhledávali a trefovali záměrně. Po jednom takovém zasažení se puk odráží na volného Fífu a ten už ví co s ním, po 4 týdnech ukončuje střelecké trápení. Stav 3:4 a času moře. Druhou třetinu dohráváme v plném nasazení s chutí srovnat do hvizdu, bohužel bez úspěchu, naopak na druhé straně se párkrát zapotil Bytný, který musel jednak likvidovat trestné střílení a jednak několik pokusů o navýšení skóre hostí.

Třetí část zcela ovládáme, jenže na ukazateli skóre to vidět není, hraje se prakticky na jednu branku, ostřelujeme z nejrůznějších pozic, zvládáme i přesilovkové rozestavení, útočíme v oslabení, ale kýžený gól ne a ne přijít. Snad jsme si střelecké trápení vybrali a do play off budeme mít nabito!