Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.1.2014 HC SKULLS HLINSKO x RADIOAKTIVITA HOSTOVICE 5:8

20. 1. 2014

 Poslední duel první poloviny základní části obstaral nás zápas se stále oblíbenějším soupeřem, Radioaktivitou Hostovice. Poslední utkání jsou svižná, plná branek a spousty hokejových akcí, občas i emocí.

Protože se při kalkulacích bodů trochu pozapomnělo na tento celek, který se opravdu tiše a nenápadně posouval tabulkou stále vpřed, jednalo se o přímý souboj o první příčku. Což bylo znát ihned od prvního buly. Hokej se hrál opravdu od podlahy a již po několika minutách jsme si tvořili první šance. První branka padla ale z opravdu nečekané akce, Fífův nahozený puk do pásma dojel Kuba, naslepo posílá před branku. Od nás se kotouče už nikdo další nedotkl, hostovičtí si totiž sérií odrazů dopravili touš do branky sami. Vedení nás zahřálo a vybídlo k další aktivitě. Minimálně v prvních deseti minutách jsem určitě soupeře naší aktivitou zaskočili a hře jasně dominovali. Tuto pohodu podtrhl po zachycení vyhozeného puku Fífa, jenž sólový únik v presu zakončil pro něj nevídaným mazáckým blafáčkem na forehand. 2-0 a až překvapivě snadné vedení. Hostovičtí přepínají na druhou rychlost a ke konci první třetiny nás v aktivitě dohánějí, puk se motá čím dál častěji kolem našeho brankoviště. Jejich tlak je korunován brankou, parádní střelu neměl šanci Zahy v naší kase ani vidět.

Do druhého dějství vstupujeme s vedením 2:1 a dobrou náladou. Krátce po jejím začátku využíváme přesilovku, Goli ukázal jak platným hráčem v našem kádru je, tvrdou střelou nedal šanci. To bylo asi tak vše z naší strany. Hra chvilku umdlévala a nebýt několika úniků kluků v černém a několika osobních soubojů, nebylo by nač koukat. Nás vedení ve spojení s aktuálním obrazem hry naprosto ukolébalo. Hostovice jakoby náš útlum vycítili a opravdu začal praskat led. Nejprve snížení a pár vteřin nato i vyrovnání…a to byla opravdu ledová sprcha.

Třetí třetina tedy měla rozhodnout. Snažíme se nabudit a pustit se do hry tak jako na začátku, ale branky začali Hostovice střílet snad z každé šance, inu ne nadarmo se jedná o nejproduktivnější mančaft ligy! Zbývalo cca 15 minut do konce utkání a stav 3:6 byl víceméně nezvratitelný. V tu chvíli se nabudit mužstvo snažil Fífa bojovností v brankovišti. Jenže byl čistě odklizen soupeřovic bekem a místo dalšího burcování zamířil rovnou do kabin. Automaticky stahujeme na kompletní dvě pětky. Zrychlení tempa přineslo naději. Goli se v krátkém časovém rozmezí dvakráte trefuje, završuje hattrick a snižuje na 5:6. Bohužel v chystaném náporu chybujeme v obraně a umožňujeme Hostovicím potvrdit náskok a rozhodnout duel. Osmá branka Hostovic je již pouze kosmetickou úpravou. Myslím si, že bod by nám slušel, ale je fakt, že takové nastartování za stavu 1:3 jsem u žádného jiného týmu v lize dlouho neviděl a proto gratuluji ke 3 bodům. My se holt z této porážky musíme rychle oklepat a připravit na druhé kolo základní části v němž se střetneme s: DYNAMEM, OSTROVEM, HOSTOVICEMA a BUDISLAVÍ. Naše vzájemné duely rozhodnout o konečném pořadí pro play off.