Jdi na obsah Jdi na menu
 


24.11.2013 VIDLATÁ SEČ x HC SKULLS HLINSKO 4:6

27. 11. 2013

 Vítězství nad Vidlatou Sečí se vůbec nerodilo snadno. Do utkání jsme sice vlétli a po chvilce vedli zásluhou první skutečské branky Dana Zacha 1-0. Pak ale přišlo intermezzo kdy se i soupeř začínal osmělovat, ale i přes to jsme první třetinu celkem ovládli. Navíc Fífa přidal po vydařeném odrazu od mantinelu zmatku před soupeřovou brankou a zvýšil na 2:0. Soupeř měl do konce třetiny sice ještě možnost přesilové hry, když za podražení šel pykat Ondra Vamberský, ale z přesilovky nic nebylo a my se tak těšili na druhou třetinu.

Očekávané navyšování skóre se ale nekonalo. Soupeř přidal na obrátkách. Jeho snaha byla zakončena kuriózním gólem, kdy puk poslaný z rohu po ledě před nic netušícího Sováka skončil po odrazu od brusle v brance. To nás trochu probudilo z letargie, vymáčkli jsme ze sebe trochu šťávy a přidali branku. Machy krásně zužitkoval dokonalý pas od Kuby. Kuba pak do konce třetiny dal o sobě ještě vědět. Z celkem nevinné akce u prken v našem útočném pásmu se vyklubal ryzí pěstní souboj Kuby a mladého obránce Seče. Dva direkty a soupeř na ledě, odtrhnout je musel až rozhodčí, každému věnoval na památku 2 minutový trest na vychladnutí.

V nervozní třetí části hry pak Kuba zkompletoval hattrick Gordie Howea. Puk šel od Fífy na Machyho, ten místo střely ještě viděl lépe postaveného Kubu a bylo 4-1. Tříbrankový náskok nás zcela uvolnil a my nechali Seč rozehrát otevřenou partii. Naštěstí důrazný Špagy ukončil akci Fífy a Jarina Kadlecovýho tak jak se sluší a patří, 5-3. Vidlatá Seč ale není tým, který by se složil a naopak, opět se dostal do hry díky našemu nedůrazu v obranné hře. Klid nám dala až „klasická“ akce Kuby Málka, rychlý ťukec ve vlastní třetině, brutální sprint, blafáček a je to tam. Ve Skutči jsem doposud 100% a bez ztráty kytičky kráčíme ligou dál..