Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.11.2013 HC OSTROV x HC SKULLS HLINSKO 4:9

5. 11. 2013

Stává se to maximálně jednou za deset let, což je v historii SKULLS hodně velký milník, vždyť historie SKULLS není ani tak dlouhá. Ale stalo se a my jsme zato rádi. V neděli ráno jsme odehráli v pořadí již čtvrté utkání LN Skuteč, rozlosování svedlo dohromady jediné dva neporažené celky, OSTROV x SKULLS.

Do utkání jsme vstoupili vlažně, kdo by taky chtěl vysokou aktivitu v 9 hodin ráno. Hrálo se poměrně nesourodě, nahoru a dolu. První šli do vedení hráči Ostrova po hrubce v obranné souhře se protáhl útočník Ostrova a lup ho pod víko. Branka probudila naše barvy k vyšší aktivitě.... Chladič vysouvá přesným pasem na středovou čáru Fífu a ten v úniku nečekaně skóruje, vyrovnáno. Jenže do konce třetiny se Ostrov dostane opět do vedení a to z dorážky před brankou.

Po první třetině se lehce probouzíme a zkoušíme zvýšit aktivitu, ale při zaváhání za naší brankou ztrácíme touš a štírek z Ostrova zvyšuje na 3:1. To je moment kdy se probudíme docela, zvyšujeme otáčky a tlačíme se před branku. V jednom z takových závarů se Fífa pokouší dorubat touš za brankovou čáru, je ale napaden hráčem Ostrova a jejich souboji se věnují všichni na ledě kromě Machyho, ten uvolněný touš zasouvá do prázdné klece, 3:2. Po vychladnutí na trestné lavici se vysmátý Fífa vrací do hry, dostává pas od Špagyho a skóruje podruhé, srovnáno. Jsme v laufu a Ostrov začíná nervoznět. Když se v dalším střídání trefí nádherně Špagy po ťukesu s Ráďou, dostáváme se definitivně do sedla. Tečku za nakonec povedenou třetinou učiní opět Fífa. V akci opět před brankou usměrňuje pas muckových parametrů od Kuby přímo do kasy. Je tu hattrick a kapitán nám září štěstím.

Do poslední části hry jdeme s touhou nezvorat a nevypustit jak bývá naším dobrým zvykem. To, že dnes je všechno jinak ukazuje po 5 minutách opět Fífa, Mildovo prohození obránce, decentní žabička bekhendem na Fífu na modré, Fífo střela a... a gól, 4:6. Následuje naše oslabení a to hned dvojnásobné, avšak bravurně zvládáme. Navíc Kuba si splní limit v dalším střídání, hned dvě branky v rozmezí asi 1 minuty a SKULLS jasně dominuje v utkání. Tečku před obědem udělá Fífa, el capitano je dnes k neudržení, v nájezdu se Špagym zasazuje svůj pátý úder.

V utkání o první příčku tabulky se nám zadařilo více než jsme čekali. Ve čtyřech utkáních máme plný bodový zisk.