Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.1.2014 HC BUDISLAV x HC SKULLS HLINSKO 7:1

4. 1. 2014

 Už řed zápasem jsme se v kabině téměř shodli, že po svátcích to nebude ono, nebyl pohyb a navíc smíšené pocity Fífy... Na ledě pak bylo jasno, na naši vykompromisovanou sestavou nastoupila Budislav pravděpodobně v pné polní... a bylo to znát. Utkání začalo velmi vlažně, tu náš útok tu útok domácích. Jediné v čem rozdíl byl již od počátku, bylo nasazení. My se jen těžko budili a nutili do bruslení, kdežto Budislav měla snahu po ledě létat a urvat kždý kotouč. Ale i přes naši malátnost jsme si připravili několik velice nadějných šancí. Bohužel bez využití. A přišel trest, první vyloučení zápasu, zmatky a bum, 1:0 pro domácí. 

V druhé třetině bylo o poznání živěji, bohužel ne díky hokeji. Nebudu se zde vyjadřovat k výkonu sudího, ale pouze k našemu výkonu. Budislav nás rozhodila nezvykle tvrdou hrou a dohráváním všech soubojů, než jsme se přizpůsobili, měli jsme 6 vyloučených. Těch 6 přesilovek Budislav dokonale využila a 3 z nich opět využila. Jinak k obrazu hry, při hře 5 na 5 nedokázal ani jeden celek ohrozit soupeřovu branku. Stav 4:0, Dáda OK a Anděl se zlomenou klíční kostí po jednom z mnoha střetů putuje do špitálu. Ani tedy nemusíme sahat ke klasickému tahu stáhnout hru na dvě lajny, my víc nemáme :-) 

Snažíme se hned v úvodu poslední části hry zformovat a začít hrát to co umýme. Bohužel je tu další zbytečné vyloučení a další využití, 5:0. Z toho se zvedá opravdu těžko. Snažíme se stále s hrou něco udělat a občas pronikneme k soupeři, ale naše naděje klesají s rychle plynoucím časem. Když po vyloučení Ondry Slavíka inkasujeme po 6., a do konce utkání 10 minut, je po nadějích. Čestný úspěch dosáhneme 5 minut před koncem, Kuba si bere puk, na modré si ho narazí s Fífou, jako štírek se protáhne a mrskne to pod víko, 6:1. Budislav se nechává inspirovat a střílí svůj první gól při hře 5 na 5. Konečný účet zní tedy Budislav 7, Skulls 1. Naše vítězná šňůra 9 utkání mizí a my stojíme před novou výzvou, oklepat se a nakopnout to znovu... A ještě jedno plus měla naše prohra, Kuba Málků si konečně může vyměnit svoje několikrát nastavované tkaničky, které slíbil vyměnit až poprvé padneme...