Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČF1: HC SKULLS HLINSKO x HC SOKOL JENIŠOVICE 5:3

23. 2. 2014

 Příprava na play off se odehrávala v našich hlavách již dávno před termínem prvního střetnutí. Jde přeci jen o vrchol sezóny a tak není radno  podcenit i duševní přípravu. Jako na zavolanou nám tak přišel vhod exhibiční zápas s kanadským celkem SOS HOCKEY, hraný dva dny před důležitém utkání. V duelu jse si vyzkoušeli nejrůznější herní situace a ověřili si, že branky dávat umýme a tvdrá hra tělem nám přeci jen není cizí!

V kabině panuje příjemná atmosféra, nezvykle se všichni scházíme téměř ve stejný čas a navzájem se povzbuzujeme a hecujeme. Prezidnet, kapitán a hokejista teoretik v jedné osobě udává poslední pokyny a složení jednotlivých formací, ještě jednou si všichni přečteme pečlivě připravený týmový pokřik a jde se na věc. Po rozbruslení při týmovém pokřiku je zřejmé jak moc se na duel soustředíme, až na autora Dádu ho totiž skoro nikdo nezahlaholí správně, ale to je buřt! Dádo zvládne pokrýt i 14 hlavý dav!

Začínáme pěkně zhurta, šance nejprv v našem podání a následně akce Jenišovic. Hokej se hraje pěkně od podlahy, ale s postupem času máme přeci jen více ze hry a naše hra má jasný řád a linku. Brzy se dočkáváme první branky, Vambera od obranné modré vysílá do brejku Dana, ten se dvěma kroky dostává předobránce a z právé strany prostřeluje brankáře hostí, 1:0 a obrovská úleva. Branka nás hodně povzbudila, do soupeře se zakusujeme a další branky na sebe nenechají dlouho čekat. Buldozer Milda předvádí svoje umění, ťukec s Danem a je z toho druhá branka. Poté si vybíráme brankovou pauzu, Fífa nejprve neproměňuje samostaný nájezd ani v další akci dorážku z úhlu. Brankář hostí se slušně rozchytává a hravě vykrývá celou plochu. Naštěstí, když už vše vypadá bezvýchodně, nalezne snajpr Kuba skulinku ať je jakkoliv skrytá a malinká, vedení 3:0 už vypadá hodně nadějně, navíc v závěru třetiny ho ještě navýší Fífa, jeho práce před brankou soupeře je neocenitelná, po Machyho vyhraném buly, doráží asi na pětkrát Kubovu střelu a nakonec úspěšně. Vedení 4:0 nás krátkodobě vychýlilo z koncentrace a tak zaváhání obrany využívají Jenišovice a bombou od kruhu pod víko snižují na 4:1.

Druhou třetinu zahajujeme ne příliš valně. Jenišovice se dostávají do pásma a drží nás pod tlakem dobré dvě střídání, pozorný David ale vše jistí. Zhruba v polovině třetiny ale přeci jen Jenišovice skórují a dramatizují tak hru, když využívají signalizovanou výhodu. Gól ani přesně nepopíšu, asi jsem zrovna chyběl. Klid nám dá Danův výstavní golf v úniku, a rána to byla opravdu exkluzivní, do vzdálenjšího horního rohu nemohl brankář při sebevětší vůli včas dosáhnout. Opět vedeme o tři branky. Hrajeme pozorně a Jenišovice už k větším akcím nepouštíme.

Třetí třetinu začínáme opatrně a vyčkáváme Jenišovický tlak, ten se opravdu objevuje, ale díky precizní obranné hře podpořené útokem i vzad držíme opratě pevně v rukou. Padne už jen jeden gól, sice v naší síti, ale na konečném výsledku to nic nemění. První těžký duel zvládáme a do odvety si tak neseme plný bodový zisk a o něco lepší výchozí pozici. Jenže, jak se říká, neříkej hop dokud nepostoupíš. Jenišovice nám v sobotu ráno rozhodně nic nedají zadarmo!