Jdi na obsah Jdi na menu
 


SF1: HC SKULLS HLINSKO x HC BUDISLAV 2:2

3. 3. 2014

 S náležitým respektem jsme vstoupili do utkání s favorizovanou Budislaví, aby ne, v sezóně byla naše bilance tragická, dva duely, dvě prohry a skóre 1:11. Ale důležitost utkání nám dala trochu odvahy vzepřít se hokejovějšímu obrovi. Mladé pušky nezklamaly a ukázali sílu mladí a touhu bojovat.

Opatrná hra probíhala pod dozorem dvou sudích až do 10. minuty, občas nějak šance ale spíše snaha bránit střední pásmo a neudělat chybu. Zhruba v desáté minutě přišla první branka, a byla to branka naše, lajna youngsterů Vambera - DanZach - Dáda podpořená líbivou hrou Chladiče a Minči slavila úspěch, závar v pásmu, nějaký ten kolotoč a polonahození a polostřela od vrchu kruhů se třepe v brance, autor Minča, gejzír radosti nás naprostouvolnil a začínáme vystrkovat růžky. 

Ve druhé třetině se nám ale vymstí začátek třetiny, kdy hned prvním střídání natahujeme tempo a zbytečně pomalu střídáme, tato série vleklých střídání se protáhla až do cca 8 minuty, kdy vyšťavená lajna dvojnásobného věkové průměru oporti lajně předchozí nezvládá závar před brankou, kotouč tak putuje do osamocené klece. Elán nás naštěstí neopouští a bpojujeme dál, šance jsou, jen ne a ne je proměnit. Stále platí, že hra je naprosto vyrovnaná a šance jsou k vidění na obou koncích kluziště.

Do třetí části vstupujeme s jednou změnou v sestavě, odstupuje Fífa, černý kašel ho zachvátil a nadobro zbavil dechu a tak v roli přihlížejícího invalidy se stylizuje do Lojzy a udává pokyny. Hrneme se vpřed a vymýšlíe kterak na bílo-zelené, cítíme šanci, která se tak často nenaskýtá. A je to tu, youngster lajna opět ouřaduje, Kuba skáče na střídačku a pouští Vamberu, ten posouvá na DanZacha a ten na ještě nevystřídaného Machyho, mazácky přiložená hůl mění směr střely a mizí v síti! No krve be se vedle na střídačce nedořezal. Následuje asi 10 minut nic neříkajícího hokeje, který se spíše odehrává ve středním a obranm pásmu Budislavi. Už se pomalu těšíme ze dvou bodů, když se v posledních dvou minutách dopouštíme po provokaci zbytečných faulů a jdeme za katr. Statečný boj ve třech zvládáme skoro až do konce, bohužel skoro. Hltáme poslední vteřiny, ještě deset, devět... puk ve středním pásmu, je skoro vyhráno, jenže rychle nahozený touš do pásma, mela před brankou, na časomíře se pomalu láme 59 sekunda na dvě nuly a v tom gól.... krve by se v nás nedořezal, Budislav šílí radostí (aby taky ne) a my zdrceni mizíme v kajutě. Páteční večer vše rozhodne, vítěz bere vše!