Jdi na obsah Jdi na menu
 


Budislav x Skulls, 5.10.2014

8. 10. 2014

 

Budislav x Skulls 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
         
Branky a nahrávky: 1:1 Lukáš Wasserbauer (Jan Chlada)
     
Vyloučení: celkem 3:5, využití 0:0
  Daniel Zach 2 minuty NVHV
  Filip Zeman  2 minuty HR
  David Ročňák 2 minuty POD
         
Sestava: 1. Ú Wasserbauer Chaloupka F Chlada
  1. O Vamberský   Morávek
         
  2. Ú Zahálka Zach Navrátil
  2. O Makovský   Ročňák
         
  3. Ú   Špaček Zeman
         
  B   Beránek  

 

  

  

Netradičně pozdě jsme letos zahájili hokejovou sezónu, odehráli pouze 3 utkání a rovnou naskočili do ligy. Je to možný faktor, proč jsme selhali, přestože jsme měli místy optickou převahu.  Utkání s Budislaví se snad poprvé odehrálo bez zbytečných vášní a emocí a hrál se hokej. Škoda jen, že s tak nešťastným koncem, každá špatná věc je ale pro něco dobrá.

Takže hezky od začátku. Scházíme se značně nekompletní, na poslední chvíli onemocní Štěpán Zavřel a nedostaví se Kuba Málků. Narychlo povoláváme Fildu Zemanovýho. Tato změna v sestavě zprvu pomotala situaci a značně znejistila tvůrce sestavy a taktiky. Chladné rozbruslení nás moc nerozpumpovalo a tak než se nadechneme, prohráváme v prvním střídání 1:0. Tak nějak se začít musí a jednou první gól padnout musí, to je fakt, ale nečekali jsme, že to bude tak rychle. Naštěstí nás branka nepoložila a my se rozehrávali. Útočné výpady se místy měnili v solidní zámek a šance se začali kupit. Zhruba v 10. minutě jsme se zaradovali z vyrovnání. Honza Chladů zatáhl puk podél prken, přenechává nové posile Lukášovi Waskovi a ten se s pukem natlačí před kasu a pověsí pod víko. Obrovská úleva z vyrovnání jakoby povolila uzdu útočné fantazii, až na tu koncovku, buď metr nad nebo do stojícího brankáře.

V dobré náladě  zahajujeme druhou třetinu, Budislav nás ale zaskakuje a valí jeden útok za druhým, je z toho dost horká desetiminutovka v našem pásmu. Tlaku odoláme a obracíme hru. Do konce třetiny se hra přelévá sem a tam, ale branka nepadá.

 

Kapitánův proslov o druhé pauze je bohužel pravdivou předtuchou. Hned po zahájení jako přes kopírák z první třetiny ujíždí bek Budislavi, který i přes podražení našim hráčem stačí hodit žabku před kasu, kterou útočník v bílo-modrém dresu zužitkuje, 2:1 a je zle. Začínáme chybovat, ale i tak si šance tvoříme, gól ale ne a ne přijít a čas letí neskutečně rychle. Jsme za polovinou třetiny a Budislav se osvobozuje ze třetiny vyhozením na vlastního útočníka, který v úniku zvyšuje na 3:1. Stav, který se pro nás rovná téměř klinické smrti. Sice máme k dobru 3 minuty přesilovky 5 na 3, ale přes obrovskou snahu nedokážeme skórovat. Každý z nás si přehrává své promarněné šance a lituje slabé produktivity. Pozdě bicha honit, se říká. Velkou vzpomínku na první utkání v našich bravách v podobě 6 stehů nad horním rtem si odnáší Waska, snad má dobrou pojistku J. Na konci přidává Budislav ještě jednu branku, která jasně demonstruje dnešní rozdíl. Dostali jsme velkou lekci z produktivity. Hokej je o gólech a my dali jen jeden, kdežto Budislav 4 a tak po právu vítězí a vrací nám tak poslední porážku z play off. Vítězi gratulujeme!