Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skulls x Ostrov, 24.1.2015

24. 1. 2015
Skulls x Ostrov 8:7SN (1:3, 3:2, 3:2)
         
Branky a nahrávky: 1:2 Tomáš Kadlec (Dan Makovský, Jakub Málek)
  2:3 Dan Zach (Jakub Málek, Dan Makovský)
  3:3 Filip Chaloupka (Dan Makovský, Tomáš Kadlec)
  4:5 Dan Zach (Tomáš Macháček, Jakub Málek)
  5:5 Tomáš Zavřel (Jakub Málek, Filip Chaloupka)
  6:5 Jakub Navrátil (Jakub Málek)  
  7:5 Dan Makovský (Jakub Navátil, Lukáš Wasserbauer)
  8:7 Jakub Navrátil    
     
Vyloučení: celkem 6:5, využití 1:2
  Lukáš Wasserbauer 2 minuty DRŽ
  Štěpán Zavřel 2 minuty POD
  Štěpán Zavřel 2 minuty KRO
  Lukáš Wasserbauer 2 minuty HRU
  Lukáš Wasserbauer 2 minuty KRO
  Dan Zach 2 minuty HAK
         
Sestava: 1. Ú Málek Chaloupka F Macháček
  1. O Makovský   Kadlec
         
  2. Ú Navrátil Wasserbauer Zeman
  2. O Zavřel   Matějíček
         
  3. Ú   Zach  
         
  B   Beránek  

 

 

Už ani nepamatuju, kdy jsme naposledy sehráli zápas podobného charakteru. S vědomím, že vlastně o nic nejde jsme se jen těžko odhodlávali k nějakému výkonu. Navíc v hodně zredukované sestavě a v 11 lidech. Než jsme se rozkoukali, prohráváme 0:2. Naštěstí přichází naše první branka a to z hole nováčka, Karla, tedy pro nezasvěcené, Tomáše Kadlece. Branka nás ujistila, že to půjde když se budeme trochu snažit. Nicméně jsme i nadále aplikovali plácanou bez nápadu a chutě, čehož více rozehřátý soupeř využil a do sirény opět zvýšil na dvoubrankový náskok.

Změna stran přinesla konečně změnu pojetí naší hry. Ve velké pohodě hrající Mak vysílá Kubu Málka do brejku, ten vrací na Dana, který se z prostoru mezi kruhy pálí přesně. Opět jsme na dostřel. Šanci srovnat má Fífa, který dostává pas od Matějdy, ovšem tváří v tvář brankové příležitosti opět nedává. Už se zdá, že brankový půst kapitána bude nekonečný, ale kadžá série jednou skončí. A byl u toho opět Mak, pas do dalšího samostatného úniku, Fífa nejprve trapně zkouší blafák, gólman však kryje a posílá kotouč za branku, jenže kapitán je tak trochu buldozer (nejen váhově), pro puk si sjede a nadvakrát překonává, hodně šťastně, ale přeci. Takže máme srovnáno a začínáme od nuly. 

Ostrov však zvyšuje obrátky a v rozmezí 4 minut se opět ujímá dvoubrankového vedení. Ne však na dlouho. Ze spolupráce Machyho a Kuby těží Dan podruhé. Opět je veseleji a my máme kandidáta na hattrick :-)

Ve třetí třetině hned v úvodu vyrovnáváme. Tvrdým hitem odděluje puk od hráče Fífa, puk bere Kuba, zamíchá a jede k brance kde Fífa čeká na svou příležitost, pas od Kuby se však odráží ke sjíždějícímu Štěpánovi, který nechytatelnou čudlou po ledě vyrovnává. Poprvé do vedení nás dostává Mak, bombarďák a údajně bývalý útočník dokazuje svoji vysokou přidanou hodnotu pro hru Skulls. Vedení pojišťuje Nakaril a my si tetelíme blahem. Jenže v závěru zápasu se na trestné zalíbí Waskovi, z jeho obou vyloučení supeř vytěží dva góly a my tak poprvé jdeme do nájezdů. Vlastně máme před sebou přesné opáčko loňského finále. 

Postupně neuspějí: Fífa, Mak, Waska, Dan a když se netrefuje za OStrov ani náš finálový kat a hlinecký spoluhráč David Zeman, leží tíha odpovědnosti na jogurtu značky Nakaril, hračička vyšperkuje nájezd parádní kličkou a věší puk do kasy. Máme nejen bod navíc, ale hlavně víme, že nájezdy díky Berdovi budou naše silná disciplína!