Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC SKALSKO 4:5

27. 11. 2015
Branky a nahrávky: 1:1 Jiří Kadidlo (Karel Stárek)
  2:4 Karel Stárek (Filip Zeman)
  3:5 Jiří Kadidlo (Filip Chaloupka, Dan Makovský)
  4:5 Filip Chaloupka (Jakub Wasserbauer)
     
Vyloučení: celkem 1:1, využití 0:0, v oslabení 0:0
    Karel Stárek 2 minuty POD
         
Sestava: 1. Ú Picek Chaloupka F Zeman F
  1. O Makovský   Wasserbauer J
         
  2. Ú Kadidlo Stárek Vtípil
  2. O Morávek   Chaloupka P
         
  B   Beránek  

 

 

Před utkáním jsme si stanovili téměř dokonalý plán, který byl založen na obelstění brutální útočné síly Skalska. Nemá cenu s takovýmto soupeřem hrát hokej pěkně od podlahy hned od začátku. Klíč byl v gólmanovi a pozorné obranné hře.

Do zápasu jsme nastoupili bez Chlupa, který mimo jiné dobývá prkna, které neznamenají svět. Soupeř byl již před utkáním příjemně naladěn, rozhodně to ale neznamenalo, že se bude hrát v rukavičkách a že nám bude vše povoleno.

Nicméně, první střídání a na branku soupeře vysíláme kopu střel, zvýšená aktivita, je ale proti takovému soupeři trochu naškodu. Skalsko se rozjíždělo o něco pomaleji, ale efektivněji. Z první vážné situace hráči v červených dresech skórují. To nám vlastně nahrává do plánu. Jenže proti plánu se postaví Karel s Káďou. Karel vybojuje touš v rohu a posílá ho před branku kde se nedá jen tak odbýt obr Káďa, z voleje povedeným švihem překonává Gregiho a vyrovnává na 1:1.

Zaleknuté Skalsko přepíná na jiný pohon a valí na nás jeden útok za druhým. Berda statečně odolává, ale nakonec jeho kouzlo odčarují dělovky z různých směrů, Skalsko si postupně vybuduje 3 brankový náskok. Máme zhurba polovinu zápasu, hraje se klidně a vše spěje k hlineckému stereotypu. Z letargie nás probudí Karlova střela z kruhu a snížení na 2:4. Skalsko rychle reaguje a zvyšuje na 2:5, jenže my jsme stále v laufu z Karlova gólu a navíc se blíží závěr zápasu a my musíme dohnat plán.

Krok vpřed učiní opět důrazný Káďa, kterého nachází Fífa střílenou přihrávkou na brankoviště, 3:5. Z protiútoku Skalska není nic, navíc Waska vysílá přesný pas na Fífu a ten v samostatném úniku zakončuje, 4:5.

Máme to přesně jak si přejeme, na rozdíl branky, pár minut do konce a herně rozhodně nestrádáme. Jenže kdoví proč, soupeř přečte naší taktiku a zbaběle hraje ve vlastním obranném pásmu. K dalšímu útoku se tak bohužel nedostaneme a tím pádem jsme bez bodu. Pánové, přesto klobouk dolů za výkon!