Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC SKALSKO 5:6

6. 2. 2016
Branky a nahrávky: 1:0 Martin Vtípil (Martin Kučera, Pavel Chaloupka)
  2:0 Filip Chaloupka (Dan Zach)
  3:0 Jakub Wasserbauer (Filip Chaloupka, Lukáš Wasserbauer)
  4:1 Dan Makovský (Jakub Navrátil, Jakub Wasserbauer)
  5:2 Dan Makovský (Jakub Navrátil)
     
Vyloučení: celkem 0:1, využití 0:0, v oslabení 0:0
         
Sestava: 1. Ú Zach Chaloupka F Wasserbauer L
  1. O Pavlík   Wasserbauer J
         
  2. Ú Mudroch Kučera Vtípil
  2. O Morávek   Chaloupka P
         
  3. Ú Navrátil Ročňák Makovský
         
  B   Beránek  

 

 

Takový raketový start nečekal nikdo. Raz, dva tři a vedeme 3:0. Skalsko otřeseno, nervozita a rozčarování se dalo číst na tvářích soupeře i bez nutnosti speciálního školení z psychologie.

Až na několik dorbných nedorozumění hrajeme otevřenou a vyrovnanou partii. V zadu nás neskutečně drží Berda, čaroděj, který přivádí k šílenství nejednoho ostrostřelce v červeném.

Skalsko ovšem je plejádou ostřílených mazáků, kteří moc dobře vědí, kdy a jak přitáhnout. A tak se daří postupně a nenápadně snižovat rozdíl skóre.

V poslední desetiminutovce si už úporně držíme jednobrankový náskok, šance si tu a tam vytvoříme, ale je vidět, že nám síly odcházejí a kadence střel Skalska je intenzivnější a intenzivnější. K vyrovnání bohužel nakonec dojde i přes náš odpor. Neskládáme zbraně a bojujeme o branku, která není jen vysněnou ideou. Jenže přichází moment, který nás odzbrojí a od dalšího hraní odradí. Kuboš pronásledující kotouč do útočného pásma je stíhán obráncem Skalska, v momentě kdy jsou oba hráči bez kotouče je Kuboš nekompromisně a nesmyslně tvrdě přišpendlen na mantinel. Na nečekaný souboj byl Kuboš očividně nepřipraven. Na střídačku se dostává v podivné pozici Kuboš sice sám, ale výsledek střetu je patrný pouhým okem. Trčící kus klíční kosti je jasná diagnóza, hokej už nehrajeme a staráme se o zraněného spoluhráče do doby než přijede sanitka. 

Naší oslabené aktivity využívá Skalsko, v posledních minutách hry protlačí kotouč pod Berdou až do branky a s velkou slávou slaví vítězství. My jsme přišli o Kuboše do konce sezóny, což je hlavně vzhledem k nadcházejícímu semifinále ve Skutči dosti nepříjemná zpráva!