Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC DYNAMO ROSICE 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

11. 1. 2016
Branky a nahrávky: 1:0 Jakub Málek (Filip Chaloupka, Tomáš Macháček)
  2:1 Jakub Málek (Filip Chaloupka, Tomáš Macháček)
  3:1 Lukáš Wasserbauer (Filip Morávek, Roman Picek)
  4:1 Filip Chaloupka (Jakub Málek, Tomáš Macháček)
  5:3 Jakub Wasserbauer (Jakub Málek, Filip Chaloupka)
  6:3 Lukáš Wasserbauer (Filip Morávek)
     
Vyloučení: celkem 4:5, využití 2:0, v oslabení 0:0, TS 0:1
  Martin Špaček 2 minuty HRU
  Martin Špaček 2 minuty VRA
  Jakub Wasserbauer 2 minuty HAK
  Dan Makovský 2 minuty HRU
         
Sestava: 1. Ú Málek Chaloupka Macháček
  1. O Makovský   Wasserbauer
         
  2. Ú Wasserbauer Zach Pipka
  2. O Morávek   Kučera
         
  3. Ú Vamberský Navrátil Špaček
  3. O Zavřel   Matějíček
         
  B   Picek  

 

 

HC Dynamo Rosice, soupeř z loňského čtvrtfinále. Pro nás atraktivní duel, soupeř hrající sice ve středu tabulky, zato však oplývá hokejovostí a to se hned lépe hraje. Před utkáním jsme si opět připomněli fiasko s Jokeritem, který alespoň podle nás patří do stejné sorty soupeřů.

Do utkání stejně jako v mnoha posledních vstupujeme s kompletními 3 lajnami. A vstupujeme velkolepě, hned v prvním střídání se sehrané trio postaralo o první branku. Machy zatahuje puk do středního pásma a přenechává Fífovi, ten posílá přesný pas Kubovi do prostoru mezi kruhy, Kuba jako rozený kanonýr švihem vymetá pravý horní růžek branky. Podobný scénář je i při druhé brance, jen ten růžek je levý a branka přesilovková. Šťávu do utkání přilévá Kůča svými precizně provedenými zákroky a obětavou hrou. Počet bodů v radegast indexu bychom se asi nedopočítali. Přes náš velice slibný výkon se soupeř do konce třetiny chytá. V úniku je zachycen až za pomocí narychlo natažené hokejky, elegantní přitažení se neobejde bez pozornosti sudího, jenž bez váhání kříží ruce nad hlavou. Zmrzlý Roman dopředu nic nevymýšlí, prý si počká co útočník vymyslí. No, asi čekal příliš dlouho :-)

Druhou třetinu jsme pojali na téma skóruj jak umíš, nejlépe bez hokejky. Roman využívá všech možností k zahřátí a tak rozehrává co se dá. Při jedné takové příležitosti trefuje dobře postaveného Filouse, který ladně projíždí do obranného pásma soupeře a k překvapení všech střílí na branku, odražený kotouč od brankáře zaplápolá vzduchem vstříc rozjetému Lukášovi, vypracované ploché břicho (nebo správně utažená vesta) zapříčiní, že úhel dopadu se rovná úhlu odrazu a puk končí v horní polovině branky. Odskakujeme na dvě branky a to není konec. Lehce hrající první lajna přidává další branku, Machy jako už mnohokrát se místo Fífy staví na buly v útočném pásmu, vyhrává na Kubu, ten z voleje pálí na bránu. Motající se Fífa na pomezí spojnice kruhů se snaží střele uhnout avšak zavadí o touš holení. Změna dráhy vykolejila i brankáře a tak puk zapad kam měl. Stejně jako v třetině první a v druhé se Dynamo prosazuje na konci třetiny a udržuje se na dostřel.

V poslední části se Dynamo dotáhne na rozdíl jedné branky a nám začne být přeci jen trochu ouvej. Naštěstí rozehrávka z poza branky na Kubu vše mění, jeho pas na Wasku a tlačenice do brány, trojnásobná dorážka nezbedného proužku pryže a rázem vedeme opět o dvě branky. No a když pak v druhé polovině třetiny po parádním nabití od Filouse propálí Lukáš v přesilovce vše co mu stojí a leží v cestě, je jasno. Bývá již celkem tradicí, že se v závěru utkání něco semele, dnes to nemělo takové grády jako v minulém utkání s Muži v černém, ale i tak se opět podařilo něco semlet. Jak se mele Mák se asi jen tak nedozvíme, protože Mak semlel hocha na dvě dobrý.. :-) Jinak utkání fajn, se vším co ke správnému hokeji patří.