Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC JOKERIT SKUTEČ 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

15. 11. 2015
Branky a nahrávky: 1:1 Ondřej Vamberský (Dan Zach, Jakub Wasserbauer)
  2:1 Jakub Navrátil (Jakub Wasserbauer, Dan Zach)
  3:4 Dan Zach (Ondřej Vamberský, Jakub Navrátil)
     
Vyloučení: celkem 3:1, využití 0:0, v oslabení 0:0
  Filip Chaloupka 2 minuty HAK
         
Sestava: 1. Ú Málek Chaloupka Macháček
  1. O Makovský   Wasserbauer
         
  2. Ú Matějíček Chlada Špaček
  2. O Morávek   Slavík
         
  3. Ú Navrátil Zach Vamberský
         
  B   Picek  

 

Romanovo kouzlo neporazitelnosti skončilo. Snad jsme něco mohli tušit, když si Románek vybalil tašku a zjistil 10 minut před utkáním, že nemá brusle. Do kouzelné mošny sáhnul Ondra Slavík a vytáhl své staré korčule. Jediným problém tak zbývalo vyřešit jak vycpat botu o deset čísel větší :-)

Do utkání jsme vstoupili hodně vlažně, spíš studeně. To co jsme na ledě předváděli se hokeji podobalo pramálo. Jokerit vesele útočil a my si toho skoro nevšímali, naše obě propagační střely nemohli nijak Jokerit zastrašit. Jen díky pohotovému Romanovi skončila první pasáž 0:0.

Ve druhé třetině jsme se branek dočkali. Do vedení šel zaslouženě Jokerit a bylo s námi zle. Naše složité výmysly směrem dopředu nedávali moc nadějí na srovnání. Nejnebezpečnější tak byly výpady v podání Wasky a Maka. Když už bylo nejhůř, zasáhli Jogurti, v posledním utkání se zřejmě opět potkali s loňskou formou. V jednom střídání jsme se dočkali zvratu v utkání, nejprve Vamberovo vyrovnání, když zakončoval parádní akcičku precizním věšákem z brankoviště pod pokličku. Prakticky v zápětí parádní tečí zakončuje Waskovu bombu od modré Kuboš. Najednou je veseleji a snažíme se rozehrát. Bohužel 9 vteřin před koncem Jokerit srovnává nahozením z rohu a nešťstným sražením touše do branky.

Do poslední části se snažíme najít v sobě klid a sílu. Ale zůstáváme jen u velkých řečí a slibů. Na ledě se nic z naší strany neděje, vymýšlíme složitosti, taháme puk do rohu a zkoušíme hru až do prázdné brány, neúspěšně. Oproti tomu Jokerit nám dává slušnou lekci v produktivitě, z úniku a přečíslení 2 na 1 skórují a opět vedou. To si ještě myslíme, že máme zápas pod kontrolou, jenže ejhle padne gól další je zle. Nervozníme a naše rozehrávky jsou čím dál víc nepřesné. Kdo nás viděl letos poprvé, musel opravdu kroutit hlavou jaký kopyta až do dneška vedli tabulku. Zabíráme až v poslední pětiminutovce. V jejím úvodu se trefuje opět Jogurtí lajna, autorem jest Dan. Naděje žije, v posledních minutách saháme po hře bez brankáře, soupeř se navíc dopouští faulu a tak jdeme na 50 vteřin na 6 - 4. Kromě pár slibných střel od modré se více nedočkáme a tak po zásluze gratulujeme soupeři k vítězství.Utkání jsme si prohráli svým přístupem sami.