Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC PATAPUF PARDUBICE 6:2 (0:0, 2:2, 4:0)

27. 10. 2015
Branky a nahrávky: 0:1 Jakub Navrátil (David Ročňák, Filip Chaloupka)
  2:2 Dan Zach (Jakub Wasserbauer, Dan Makovský)
  2:3 Tomáš Macháček (Dan Makovský, Jakub Wasserbauer)
  2:4 Jakub Wasserbauer (Dan Zach, Jakub Navrátil)
  2:5 Tomáš Macháček (Filip Zeman)
  2:6 Dan Zach (Jakub Wasserbauer)
     
Vyloučení: celkem 4:9, využití 1:1, v oslabení 0:1
  Michal Matějíček 2 minuty POD
  Tomáš Kadlec 2 minuty POD
  Filip Zeman 2 minuty VH
  Tomáš Macháček 2 minuty POD
  Dan Makovský 2 minuty POD
  Jakub Navrátil 2 minuty LOK
  Ondřej Slavík 2 minuty HAK
  Dan Zach 2 minuty POD
  Ondřej Slavík 2 minuty POD
         
Sestava: 1. Ú Zeman Chaloupka Macháček
  1. O Makovský   Kadlec
         
  2. Ú Matějíček Zach Kučera
  2. O Wasserbauer J   Slavík
         
  3. Ú Navrátil   Ročňák
         
  B   Picek  

 

 

Pro povinné tři body jsme si v sobotu po obědě jeli. Jenže ouha, houževnatý soupeř nás nejen zaskočil...

V sobotu po obědě jsme vyrazili vstříc brankovým hodů, nahnat si skóre, zvednou si sebevědomí a já nevím co ještě. Jenže jak to tak bývá u těchto zápasů, kdy se hraje se soupeřem okupujícím zpravidla spodní patra tabulky, je všechno jinak. Na led naskakujeme v dosti improvizované sestavě, hned 3 beci v útoku a ještě na 2 centry.

Úvodní šmrdlaná se nenápadně roztahuje do celé délky první třetiny. Náš opravdu neslaný nemastný výkon, kdy čekáme, kdy si snad soupeř dá branky sám se opravdu všem 3 divákům nemůže líbit. Pravděpodobně příznivci jednoho nejmenovaného pardubického podniku nám i občas slušně ve třetině zatopí, dohrávají osobní souboje, zkrátka dělají vše, co bychom od nich nečekali.

Ve druhé části se konečně ujímáme na chvilku vedení. Po divoké buly se puk dostane postupně až ke Kubošovi, který se nemýlí. Branka nám měla dát sílu do žil a chuť hrát, místo toho se faulujeme čím dál víc a čím dál častěji hrajeme ve 4, někdy ve 3. První 4 oslabení ustojíme, to páté už ne. Ačkoli se nejednalo o žádný zámek, branka přišla. Puk na modré, dálnice až do brány, mohutný nápřah a Roman se červená místo brankového světla. A co hůř, po vstřelené brance ožívají soupeři. Výsledkem je stržení vedení na svoji stranu. A to už teda zíráme. Nevinné spíš nahození než střela na bránu z rohu, ale je to gól, co naplat. Tuto situaci jsme letos zažili ve Skutči poprvé. Naštěstí se nám i přes záplavu vyloučených daří v jedné z ojedinělých příležitostí v přesilovce srovnat. Akce jak z extraligy a na jejím konci Dan.

Na střídačce nechápeme co se děje a s vědomím, že máme pouhých 17 minut, jdeme na zteč. Konečně přichází část hry, kdy můžeme být alespoň trochu pozitivnější k hodnocení naší hry. Sice opět vyloučení, ale právě v něm se zrodí skvělý lob na Maka na útočnou modrou, akci 2 na jednoho pak zakončuje Machy. No a pak to jde ráz na ráz, jedovku z kruhů posílá do sítě Waska. To už hrajeme o poznání klidněji a víme, že nás soupeř už nepřekvapí. Tvoříme si šance a bojujeme. Pátou trefu zaznamenává opět Machy, když ho do úniku vysílá Filda, který bravurním způsobem na modré obírá soupeře o puk. Tečku za utkáním činí dvojice, která v dnešním utkání předvedla hotové bodové žně, skórující Dan, nahrávající Waska.

Máme další 3 body, držíme neporazitelnost ale i podruhé v řadě hromadu vyloučených...