Jdi na obsah Jdi na menu
 


PO SF1: HC OSTROV 7:6 (4:1, 1:4, 2:1)

15. 2. 2016
Branky a nahrávky: 1:0 Filip Morávek (Lukáš Wasserbauer)
  2:0 Radek Černý (Jakub Málek, Jan Chlada)
  3:0 Filip Chaloupka (Jakub Málek, Jakub Wasserbauer)
  4:0 Daniel Makovský (Filip Chaloupka, Jakub Wasserbauer)
  5:5 Lukáš Wasserbauer (Daniel Zach)
  6:5 Filip Morávek (David Ročňák)
  7:5 Jakub Málek (Tomáš Macháček, Daniel Zach)
     
Vyloučení: celkem 7:7, využití 0:0, v oslabení 0:1
  David Ročňák 2 minuty DRŽ
  David Ročňák 2 minuty POD
  Lukáš Wasserbauer 2 minuty NB
  Jakub Wasserbauer 2 minuty ZDR
  Štěpán Zavřel 2 minuty HRU
  Štěpán Zavřel 2 minuty NESP
  Daniel Makovský 2 minuty POD
         
Sestava: 1. Ú Málek Chaloupka Macháček
  1. O Makovský   Wasserbauer
         
  2. Ú Wasserbauer Zach Zeman
  2. O Morávek   Ročňák
         
  3. Ú Chlada Černý Vamberský
  3. O Matějíček   Zavřel
         
  B   Picek  

 

Láme se chleba a jde do tuhého. S Ostrovem máme vyrovnanou bilanci a tak moc dobře víme, že co bylo v sezoně rozhodně neplatí. Ostrov je vůbec takové nevyzpytatelné mužstvo, nikdy nevíte, čím Vás překvapí. Vlastně až na jednu věc, tou je produktivita. Ano, na co Ostrov sáhne, z toho je většinou branka.

Úkol zněl tedy jasně, ubránit ofenzivní hvězdu a nedat Ostrovu žádnou záminku k protiútoku. Což se nám asi do 18. minuty docela dařilo a vcelku s přehledem jsme vedli 4:0. Vše vypadalo až moc růžově a ideálně, hrálo se na jednu branku a vše šlo s úsměvem. Jenže z čista jasna padla do naší klece branka, puk si našel cestičku přes vychladlého Romana a zapadl do kasy. A to asi probudilo spícího draka.

Ve druhé části nebyla až tak moc nač dívat, Ostrov nám sypal branky, které přicházeli z našich hodně mizerných rozehrávek. Neučesaná hra, pořádně se nevystřelí, no prostě hra, co nikoho nebaví. A když se k tomu všemu připočte narůstající počet branek na tabuli u položky hosté, tuhne nám úsměv. Našich pár mizerných rozehrávek spolehlivě stačilo na vyrovnání stavu skóre a dokonce i na zvrat. To jsme už na ručník. Inu dej psovi kost a ukousne ti celou ruku, nebo jak se to říká. Vteřinky do druhé sirény už hlasitě tikají, když se k akci rozjíždí spasitelé, Dan zatahuje až před kasu a servíruje na stříbrném podnosu parádní kousek pro Lukáše, hráč jeho kalibru už ví co s pukem. Gól do šatny nás postavil na nohy!

Po nezbytné úpravě ledu se soukáme zpět na led, bohužel ne komplet, zranění v horní polovině těla vyřadilo ze hry Rá´du a tak hru stahujeme na známe dva centry. Začínáme za nerozhodného stavu. Opět se v nás probudí šelmy a jdeme tvrdě za vítězstvím, z počátku se to jeví jako snadná záležitost, jedno ze svých pověstných sólíček předvádí Filous a jsme zpět ve vedení, pojistku pár minutek nato dává ostrostřelec Kuba, který si vychutnává spolupráci s Machym. S ubývajícím časem se snažíme více bránit, z čehož bohužel pro nás plynou i fauly, kterých se dopouštíme. Brzy je skóre vyloučených vyrovnané. Ostrov snižuje na rozdíl branky dalekonosnou střelou. Výsledek statečně bráníme dvakrát ve třech. Je dobojováno, máme drobounký náskok do odvety.