Jdi na obsah Jdi na menu
 


PO SF2: HC OSTROV 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

28. 2. 2016
Branky a nahrávky: 1:0 Dan Zach (Roman Picek)
  2:1 Tomáš Macháček (Jakub Málek, Jakub Wasserbauer)
  3:1 Jakub Málek (Jakub Wasserbauer, Filip Chaloupka)
  4:2 Filip Chaloupka (Jakub Wasserbauer, Jakub Málek)
     
Vyloučení: celkem 7:5, využití 2:0, v oslabení 1:0
  Ondřej Slavík 2 minuty POD
  Ondřej Slavík 2 minuty POD
  Dan Zach 2 minuty NAP
  Tomáš Macháček 2 minuty POD
  Ondřej Slavík 2 minuty NESP
  Martin Kučera 2 minuty HRU
  Štěpán Zavřel 2 minuty POD
         
Sestava: 1. Ú Málek Chaloupka Macháček
  1. O Makovský   Wasserbauer
         
  2. Ú Wasserbauer Zach Pipka
  2. O Morávek   Slavík
         
  3. Ú Chlada Černý Vamberský
  3. O Kučera   Zavřel
         
  B   Picek  

 

Druhý krok bývá z pravidla daleko náročnější. O tom už dávno víme své. 14 denní prodlevu mezi oběma semifinálovými duely jsme si proložili čím se dalo, abychom se v zápasovém tempu udrželi.

Do zápasu jdeme na plné tři lajny, hráči Ostrovu se také na ledě hemží a černá barva se zdá být všude. Pár nesmělých pokusů o rozehrávku a Ostrov je v prvním náporů. Nejistý Roman naštěstí se štěstím vše likviduje. 

Do vedení tak jdeme my, Romanovu rozehrávku přebírá v pásmu Dan a nejkratší možnou cestou míří k brance soupeře, místo pasu na sjíždějícího Lukáše volí střelu, která překvapí i brankáře hostí. Z vedení se však dlouho neradujeme. Ostrov ještě do konce třetiny srovnává. K vidění je hra řekl bych oboustranně vyrovnaná až na naše opět časté vylučování...

Do druhé části hry vlétneme o poznání lépe a i přes několikerý zámek Ostrova máme mírnější převahu. První přesilovou hru v zápase využíváme po několik vteřinách, standardně rozestavěná formace, clonění a dobrá rozehrávka, to je základ! Mak rozehrává na modré s Waskou, Waska posílá podél prken na Kubu a Kuba přesně nachází Machyho, který po 4 měsících zametá puk do branky. Druhou uklidňující branku ve dvacetiminutovce přidává opět lajna s pořadovým číslem 1. Nahozený puk dojíždí Fífa a bleskově rozehrává na Wasku, na modré se mezitím rozcvičuje Kuba, lehkým klepnutím do ledu si řekne o pas přesně ve chvíli kdy Waska zvedá hlavu, milimetrový pas nachází Kubu ve chvíli kdy má solidně našlápnuto a tak na branku míří zcela osamocen. Blafáček alá Jakub Málek je tu jako vystřižený. Vedeme 3-1 a začínáme cítit jak herní pohodu tak lehký závan finálové účasti.

Ale není dobojováno, zbývá dlouhých a náročných 20 minut proti soupeři, který platí za jedno z nejproduktivnějších mužstev v lize. Což dokazuje zhruba v polovině třetí třetiny. Snížení na dostřel předznamenává velké věci a my se musíme strachovat o výsledek. Plichta by sice stačila také, ale na tu se spoléhat nechceme a tak raději volíme dvoubrankový trhák ve vlastním oslabení. Buly ve vlastním pásmu opět pro Fífu jako již několikrát, Waskova rozehrávka s Kubou a snaha vytažení hry za modrou. To celkem rychle pochopil Fífa a sjíždí si na střed pro možný pas, ten dostává opět precizně naservírovaný od Wasky. Sprint přes modrou a clonícího beka, zakončení bekhendem pod teploměr. Máme dva fíky navrch a čas se pomalu odkrajuje. 25 vteřin před koncem se šťastně Ostrov trefuje  a čeká nás náročná necelá půlminutka.Tu zvládáme s pukem na našich čepelích a tak míříme po třetí za sebou do finále!

Soupeři přejeme hodně štěstí v zápase o bronz a děkujeme za dva herně vyrovnané dramatické zápasy, které přinesli vše co k play off patří!