Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČF1: Jokerit Skuteč 6:2

9. 2. 2017

Dnes jsem měl tu čest být součástí perfektně fungujícího stroje. Mašina HCS se dokodrcala až do depa, točna nás nasměrovala na nový směr, cestou play off až na vrchol.
A je to skoro jako deja vu, stejně jako loni i letos hrajeme čtvrtfinále s Jokeritem. Atmosféra před utkáním je řádně rozpuštěna nápoji, které přinesli oslavenci Filous a Johnek. Takže ještě jednou, všechno nejlepší, nejdelší a nejpevnější, borci :-) 
Stejně jako soupeř i my nastupujeme v plné zbroji, tedy 16 kousků a to včetně nového kouska, brankáře Jirky Pilaře. Brankář s pořadovým číslem 8! Ano zní to neskutečně, již osm borců mělo letos tu čest hájit svatyni HCS. Pevně věříme, že se číslo již nezvýší a že se Jirka u nás zabydlí, protože už jen svým přístupem a odhodláním si zaslouží náš velký dík a to nehovořím o výkonu!
Play off je tak trochu jiná část sezóny, je to vrchol a každý se snaží prodat co v sezóně nabyl. Zkrátka a dobře, utkání začalo pěkně od podlahy. Na hřišti se rozpoutala bitva hodná čtvrtfinále. A právě nyní se dostávám k tomu fungujícímu stroji, co se nám mnohdy v sezóně nedařilo najednou šlo, bojujeme jako jeden muž a to všude na hřišti, doplňujeme se, spolupracujeme. Je radost být v takovém mužstvu. Ale aby to neznělo nějak namyšleně nebo tak, soupeř krok rozhodně neztrácel a dával nám jasně najevo, že svou kůži rozhodně lacino neprodá. Skoro to připomínalo Slunce, seno... když vy udeříte, tak my taky, když vy gólovku tak my taky..a mohl bych pokračovat. 
První třetina končí za stavu 0:0, herně se cítíme dobře a vyhlížíme první branku. Ta přichází z kraje druhé třetiny, oslavenec Filous ještě na plesové vlně v rytmu valčíku proplouvá slalomem hráčů v černém, roztančí si pohybem brankáře, který až moc rychle přebírá rytmus a lup ho tam mezi nohy, 1-0. Branka napumpuje kotel parou, kola se roztáčí a začínáme vládnout. Naši uvolněnou ničím nespoutanou hru podtrhuje desetiminutovka v níž se odrážíme z přístavu a míříme za prvním vítězstvím. Rozdováděný Filous s přehledem rozehrává na Fífu, ten zaváží za modrou, vydařeným zaseknutím se odpoutává od svého stínu a vybízí démona Ráďu, švih prakticky z voleje po ledě končí v síti. Nová hokejka je pokřtěná. V průběhu následného střídání vysílá Dan Zach Filouse opět k tanečku mezi sloupy, akci 2 - 1 zakončuje skoro z brankoviště Filda Zeman. Další kousek a nejspíš definitivní hřebíček do rakvičky zatlouká Johnek. Téměř dokonalý kolotoč v podání jogurtů trvá více jak minutu, ale skoro se zdá jak kdyby nechtěli do branky, jako kolotoč fajn, ale co dál...točíme točíme točíme, Vamb posílá na modrou Štěpánovi, ten se odhodlá k dělovce, která netrefí branku, ale šikovně se odráží za branku, kde si míček bere hračička Johnek, jedna obrátka, druhá obrátka a puk šoupe z pozabranky za záda brankáře Jokeritu po čtvrté!
Na začátku třetí třetiny se soupeř odhodlává asi k poslednímu pokusu s výsledkem něco dělat, jenže my hrajeme s naprostým přehledem a lehkostí. Hra nám svědčí, a lehkost je naším druhým přívlastkem. Hrajeme tak v pohodě, že naši obránci jsou občas rychlejší dopředu než útočníci. Nejlépe na příkladu, chaos ve středním pásmu a na špici Waska, uzdravený, v plné síle a s velkou chutí napadá na středu, vybojovaný kotouč posílá na Dana Zacha, ten sprintuje za modrou a Waska s ním, vlastně o krok před ním, lyšácky si počká u volné tyčky a nemýlí se, 5-0. Solidní skóre jen několik minut před koncem zápasu dává tušit jak to celé dnes skončí...a v tom o sobě dává vidět soupeř. Nenápadná střela od modré propadá za Jirkova záda, pravda, nutno podotknout, že jsme našeho novice v bráně nechali tak trochu na holičkách. A začínat kariéru u Skulls hned s nulou v play off, to by byla hodně vysoká laťka. Ať tak či tak, soupeř si čichnul. Museli jsme opět zpozornit a raději znovu udeřit. Udeřili jsme Ráďou, kým jiným... taková raketa v týmu, to se musí využít. V roli nabíječů tentokráte Mak s Machym, 6-1. Soupeře jsme přehráli, ale poslední slovo měl přeci jen Jokerit, asi abysme s nimi ve středu počítali a nemysleli si, že snad dají kůži lacino, nebo že máme již něco v kapse. Buďme upřímní, byli jsme o 4 branky lepší, vyhráli jsme, ale ve středu jdeme znovu od nuly!