Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC Sokol Telecí 3:7

22. 1. 2017

S takovou si na nás troufne i banda malých s prakem. Poslední zápas základní části nám dal velkou šanci vybojovat si druhou příčku. S Telecím jsme se loni oťukli 8:1 a tak jsme asi bláhově mysleli, že to tak nějak půjde samo. Již při rozbruslení byla patrná naše převaha, bylo nás dvakrát více než soupeře, ale této výhody jsme nevyužili. Naopak, Telecí nás vyškolilo z efektivity a tak vůbec.
Start zápasu byla taková přelévaná hra ze strany na stranu. A nic nenasvědčovalo debaklu. Do vedení šel Sokol Telecí po samostatné akci obránce, který stihl dojet vlastní střelu od modré a dorazit ji za záda Pepy Šourka. Trochu opaření jsme po brance byli, ale říkali jsme si, že někdo ten první gól dát musel. Ale netrvalo dlouho a bylo to 0:2, nikým neohrožen soupeřův útočník si vzal puk z pozabranky a překvapil Pepu, který ho očividně z levé strany nečekal.
Jestliže nás první branka rozhodila tak ta druhá nás totálně vykolejila. Navíc jsme se začali dopouštět zbytečných faulů a to na hře nepřidá.
Druhá třetina začala stejně jako skončila ta první, stejnou hrou na obě strany. A stejně jako v té první se měli k činu v zakončení lépe soupeři z Telecího, nejprve upravil na 0:3 Standa Paseka dělem od červené do pravého horního růžku a pak ze závaru před brankou zvýšili na hrozivých 0:4. Jdeme na přesilovku, ale stejně jako několik předchozích probíhá neslaně nemastně, sice držíme soupeře v zámku, ale chybí střela. Až rozehrávka Filouse na Kubu Málka přinesla změnu, odražený puk poskakoval na hraně kruhů. Jako parní válec vlétl do puku Fífa a se vším co mu stálo v cestě napálil kotouč do branky. Ale sotva jsme si vykřesali jakous takous naději, hned vzala za své. Prakticky z následného střídání se Telecímu podařilo opět brankově prosadit a odskočit zase o 4 branky. Gólově bohatou třetinu uzavírá Lukáš Waska, vybídnutý Danem Zachem a Štěpánem Zavřelem se prosazuje ze strany výstavní střelou. Tři branky není tolik a tak vyhlížíme časomíru krájející poslední vteřiny druhé přestávky.
Do poslední sedmnáctiminutovky sice vtrhneme a hra má konečně tempo, jenže fasujeme opět zbytečné tresty a soupeř se dostává snadno k dalším dvěma trefám.Které znamenají konec nadějí a ukázku dokonalého zmaru letošní sezóny. Jakkoliv jsme se tomu slovu letos snažili vyhnout, musíme si přiznat, že mistrovská kocovina je tu v plné síle a v tu nejnevhodnější chvíli. Z osmičky týmu jdoucí do play off jsme dokázali porazit jen 3 a to je bída... Tečku v utkání dělá Kuba Málků po kombinaci s Filousem, ale to na tváři ani úsměv nevyloudí....