Jdi na obsah Jdi na menu
 


SF1: HC Ostrov 7:1

19. 2. 2017

První a důležitý krok jsme zvládli na výbornou! V prvním semifinálovém duelu jsme zvládli přehrát Ostrov hlavně díky výbornému vstupu do utkání. Svoji premiérovou první branku v obnovené premiéře vstřelil David Kopecký po bravurní žabce Špagyho z poza branky. Pak se už o slovo přihlásili jogurti. V rozhodující fázi sezóny střílejí důležité branky a táhnou mančaft. Byly to hned 4 kusy, kterými se blýskli hoši študáci. Do pohodlného dvoubrankového vedení nás poslal Vamb, jehož forma opravdu graduje s každým zápasem, inu jak sám o sobě říká, je to hráč pro play off. Tak na tom asi něco bude :-) Jeho trefa se ukázala později jako vítězná. Klidu na duši do konce třetiny přidal ještě Kuboš, který se v úniku rozhodl vypálit, což nečekal zřejmě nikdo ani gólman. Jedinou vadou na kráse se tak byl vyšší počet vyloučených na naší straně. V první "věnované" přesilovce soupeři jsme se dočkali i jedinné branky našeho soka. 
Druhá třetina ve znamení bojů o pásmo, skončila bez branek. Vyniknout tak měli možnost oba borci v brankách. Berda se měl co ohánět, ale náš zkušený borec v brance likvidoval s přehledem vše co se k němu dostalo. V závěru třetiny pak čelil neskutečné mele a ačkoli byl překonán, kotouč se odrazil od tyče zpět do hry a Berda duchapřítomně asi jen po čichu nebo intuitivně chmátl po touši a stáhl jej pod tělo.
Nezbytná úprava ledu, odpočinek. To předcházelo dalšímu úderu. Filousova rozehrávka z pásma na Fífu na středu, ten pouze kotouč zastavil a posunul na Kubu Málka, snajpr se protáhl přes modrou a nezvykle rovnou vypálil. Místo pro teploměr bude mít brankář Ostrova označené nadosmrti. Tří brankové vedení se zdálo již dostatečné, zvolňujeme hru a užíváme si ji. Soupeř stále tlačí, ale my hrajeme s přehledem a tu a tam si vyzkoušíme i kreace, které bychom si jinak nedovolili. Příkladem je Kůča, který se chopil kotouče ve vlastní třetině, našlápl k sólu a z vršku kruhů vypálil. A byla z toho první branka v kariéře za HCS. Neskutečné a zajisté drahé... V závěru utkání skórujeme ještě dvakrát, nejprve Fífa zužitkuje on oplátku Kubův pas a i když se štěstím tak přeci pokořuje ostrovskou branku po šesté. Tečku pak udělali opět jogurti podpořeni Machym.
Máme první důležité body a půl kroku do finále. Druhý zápas nebude rozhodně jednoduchý, ale my se postaráme o to, aby byl úspěšný! Jak se jednou náš stroj HCS dá do pohybu, jen tak se nezastaví!