Jdi na obsah Jdi na menu
 


SF2: HC Ostrov 4:1

28. 2. 2017

A jsem opět ve finále! Dnes jsme sehráli druhý, klíčový, duel s Ostrovem o vstupenku do finále ligy. Bitva začala jak se sluší a patří ve slušném tempu. Šancí v prvních minutách měli více ostrované, ale tím jsme se nenechali zaskočit, hlavně Berda ne! Do vedení jdeme v přesilovce, kterých bylo pro naše barvy jako šafránu. Brácha našel bráchu a ten našel Kubu, který si popojel před bránu, lehce objel dobře clonícího Machyho a pověsil kotouč nad lapačku. Od tohoto bodu se nám sice hrálo lépe, ale tenoučký náskok není bůhví co a když k tomu všemu připočteme naší nahodile bídnou koncovku, je z toho drama. 
Ostrov srovnal skóre v druhé třetině při signalizované výhodě, Berda měl již pěkně nachystanou lapačku pro kotouč letící od modré, jenže šikovná teč metr před plánovaným dopadem změnila osu dráhy bohužel pro nás. 
Neskládáme zbraně a bojujeme dál a nejen proti soupeři, ale tak trochu i se sebou, zbytečné fauly nás vysilují, ale k milému překvapení Ostrov zdatně držíme mimo dostřel. Jedno z mnoha oslabení (přesněji jedno z deseti) se ukáže jako klíčové a rozhodující, v něm uhání Dan Zach středním pásmem a souběžně s tím háže parádní lob Lukáš Waska, rázem je z pouhého sprintu samostatný únik a opětovné vedení. Ve stejném střídání můžeme jít do trháku. Chybnou rozehrávku soupeřova brankáře přebírá Dan a posouvá pod brankářem, branku trefuje, ale jen její vnější konstrukci. Do šaten jdeme za vedení 2-1.
Voda nestačila pořádně zaschnout a zahajujeme oslabením třetí třetinu. Optimismus je na místě, vedeme 2-1, ale náš nešvar vysedávat na druhé straně a sledovat hru v bezpečí proskleného boxu. Hra na ledě se přiostřuje, Ostrov si začíná uvědomovat tíhu okamžiku a zvyšuje obrátky. Hru tělem vracíme. Komplikace nastává v 6. minutě hry, kdy je vyloučen Lukáš Waska na 2+10. Logicky hrajeme na 2 levasa. Více ice timu jde k duhu nejen Vambovi, ale i Kubovi Málkovi. Rozhodnout můžeme záhy, Kuboš brilantně prokluzuje do obraného pásma a řítí se sám na kasu, jenže v rozhodujícím okamžiku je sražen ze zadu a následuje trestné střílení, Sebevědomím oplývající Dan se chopí role mstitele a pomalu se rozjíždí coby vykonavatel našeho přání na bránu. Léty prověřeno opět potvrzeno, nájezdy prostě neumíme. Ačkoli potřebujeme na jeden gól odhadem deset šancí, stále u nás platí, když gól nedá jeden, dá ho druhý. Dvoubrankový náskok přeci jen získáváme. Machy za brankou prohodí na Vamba, ten natáhne na sebe dva hráče a posílá pas na sjíždějícího Fífu, ten nezvykle volí střelu z první a posílá kotouč do míst, kde jak kdosi řekl, je díra vždycky. Ostrov zápas prakticky vypouští a my se tak radujeme za hry z výhry. Tečku dělá nově objevený střelec, eso Kůča. Kuba Málků zatahuje do pásma a posílá před bránu na sjíždějícího beka Kůču, ano až tak blízko bráně se naši beco odváží. Kůča zkušeně zavěšuje do libově vybraného místa a dokazuje tak, že jeho minulá první trefa nebyla náhoda... Jdeme po čtvrté v řadě do finále, to už není náhoda :-) Ale ten největší krok nás teprve čeká. Ostrovu přejeme hodně štěstí v posledním utkání sezóny.