Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.2.2019 BISONI 6-4

13. 2. 2019

K poslednímu soutěžnímu ročníku místní ligy neregistrovaných v Hlinsku jsme nastoupili proti soupeři, kterého jsme jako jediného dokázali dvakráte porazit. Sestava posledního mistrovského mače dle slov pana rozhodčího téměř TOPová :-) V brance Milan Zahálků, v obraně dirigent Filous Morávků, Dan Macháčků, Lukáš Pavlíků a Štěpa Zavřelů a k nim ve výborné střelecké pohodě (9 branek za 2 zápasy) Kuba Málků, Fífa Chaloupků, Tom Macháčků, Milda Fialů, Honza Šluců a Chlup Chaloupků. Ještě před úvodním buly bylo k vidění něco, co jsme opravdu ještě neviděli a neslyšeli. V momentě kdy se naše eso se čtyřiačtyřicítkou na zádech dozvěděl jména svých parťáků v útoku rozjel se na ledě ukazovat co po nich a kde chce a jak to celé bude monitorovat :-) Velmi milá a zajímavá poučná vsuvka...inu není nad to, když spoluhráči mezi sebou komunikují a dohodnou se jak budou hrát...

Vítězství v předchozích dvou duelech s Bisony nám asi zdvihlo sebevědomí a tak jsme k úvodu zápasu přistoupili asi ležérněji než bychom asi měli. No a soupeř není žádný vořezávátko a tak s chutí trestal. Trestal tak, až jsme prohrávali 0-3. A jelikož na druhé straně stál v bráně Berda připravený podat proti nám svůj standardní excelentní výkon, začali jsme mít trochu nahnáno. S ubýhajícím časem jsme začali lehce panikařit, protože se nám rozhodně nechtělo loučit se s ligou drtivou porážkou. 

Pro tyto případy máme jako vždy svého žolíka v rukávu, expres, který dokáže s pukem neskutečný věci. Zhruba v polovině utkání zahájil svoje standardní představení. Nejprve brilantním únikem a kličkovanou vyšachoval co se v obranném pásmu dalo, položil Berdu a bekhendem ocejchoval zadní konstrukci branky. Jakmile jsme Berdu brankou otevřeli, bylo už jen otázkou času kdy naše zvýšená aktivita přinese svoje ovoce. Kuba v akci podruhé, tentokráte před brankou posílá kotouč nahraný z pozabranky od Filouse opět pod víko. Vyrovnání skóre bylo na spadnutí. Třetí gól vsítil naprosto nečekaným způsobem Machy, v lajně to viděl nejmíˇmn stopadesátkrát u Kuby a tak to zkusil trochu alá Kuba trochu alá udělámtoposvém, výsledek byl naprosto famózní, kličkovaná středem hřiště, položení Berdy a zasunutí do protipohybu. Nádhera. 

Dokonalý obrat v utkání dokonal Danek Macháčků, z role beka přeskočil do role levasa, sjel až za kruhy a střelou pod víko z ostrého úhlu zaskočil Berdu. Poslední vítězství v sezoně 2018/2019 pojistil pak na dvakráte kdo jiný než Kuba Málků a jasně tak opanoval kanadské bodování našeho celku v letošní sezóně v Hlinsku. Vítězství nás navíc posunulo o příčku v před a my se tak radujeme z bramborového umístění za Skalskem, Pivaři a Panthery . . .

Děkuji za sezónu, za účast a za společný zápal!