Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.10.2018 WILD HOGS 3-3

17. 10. 2018

Sice by rád hrál, ale zdravotní stav útočně laděného štírka Fildy Zemana vyřadil pro letošní sezónu ze hry. A tak se postavil na střídačku coby nový dirigent našeho celku. Mančaft se sešel poprvé v plném počtu a to byl o důvod více vyhlížet slibný výsledek...

img_5847.jpg

 

Chybějícího Kubu Málka nahradil v elitní formaci zkušený tahoun Milda, v obraně Jarinek s Lukášem, druhá brázda ve složení Chlup, Žádňas a Dejv Zemanů podpořená Štěpou a Danem Macháčkem. V brance se letos v Hlinsku poprvé představil Jirka Pilař.

Toliko k sestavě, která jak se zdálo slibovala nadějný bodový počin. Tempo hned od počátku celkem vyhovující oběma stranám, svižné a obustraně útočné, ale na každém konci kluzišti stála v brance skála, která se nehodlala nechat pokořit. A že pokusů bylo mnoho..jen když spočítám svoje 2 nájezdy a 3 slibné střelecké pozice (svým křídlům jsem slíbil, že jejich šance nebudu jmenovat abych nesrážel naši střeleckou efektivitu). Zkrátka naše hra dopředu připomínala vatikánskou reklamu na kondomy - vtipnou, ale neúčinnou. Na druhé straně náš soupeř jako dříve hunové, valil jeden útok za druhým, ale taky se u nás dlouhodobě neusadil.

Kořením každé hry hokejové jsou branky, na tu první jsme si opravdu museli počkat. Bohužel ji vsítil soupeř. Trochu svízelná situace, protože jsme za dobrých 30 minut zápasu přesvědčili sami sebe, že gól jen tak nedáme, tedy pokud neukecáme Berdu v brance aby si puk hodil do kasy sám. V tu chvíli jako zázrak přišla velmi velmi pohledná kombinace Dana s Dejvem. Krásná ukázka toho jak se dá jednoduše a elegantně na pár dotyků dostat až k brance. To vše zakončené křižným pasem před branku kde z první pálil Chlup. Dokonale krásné!

Soupeře naše branka nakopla. Od modré to lítalo rychlostí zvuku a nájezdy byli čím dál více nebezpečné a četné! Branka byla na spadnutí. Místy jsme odolávali jen silou vůle. No nebudu napínat, branka bohužel padla, z dorážky před brankou se soupeř prosadil. 

Času do konce utkání ještě mnoho, takže jsme zbraně do žita rozhodně nezahodili. Naopak, jak se správně používají ukázal pár minut po obdrženém gólu Dej. Na konci jediné přesilovky dostal pobídku od Žádňase na modrou, natáhl pérko v závěru své bambitky a vypustil pumelici, kterou jsme tušili jen díky přilepené brankové síťce na zadním mantinelu. 

Jako by dělová rána uspala a zpomalila soupeře. Soupeře jsme přehrávali a tvořili si šance. A stejně tak jako před druhým gólem soupeře byl náš gól na spadnutí. S velkou radostí mohu sdělit, že po mnoha neúspěšných pokusech první brázdy se právě snajpr z první brázdy prosadil. Trochu netypická Mildova akce, puk si jako obvykle vzal už na modré, přes obránce dojel k Berdovi a místo očekávané rány pod víko zvolil blafáček. Nebýt spoluhráčů asi by si ani pozorný Bajza nevšiml, že gól padl. Pohled zkušeného hráče pokru se šibalským úsměvem na konci :-) To je Milda!

No a hrálo se hrálo, nahoru dolu, zleva do prava. Body skoro doma, poslední budel v našem pásmu, šum v komunikaci a je to tam... jak řekl pan trenér po exekuci: "Já to věděl, že to tak dopadne...." neposloucháme a pak to takhle dopadá. Ale ruku na srdce, byla to fajn hra a bod pro obě mužstva zasloužený.