Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.10.2018 PANTHERS 5-5

7. 10. 2018
stav Hlinsko 03.10.2018 19:15 David Zdražil Panthers
branka asistence 1 asistence 2 vyloučení trest
1:2 Málek Macháček T - Chaloupka P POD, 2
2:2 Zdražil Žádný Chaloupka P Zdražil POD, 2
3:2 Málek Fiala -    
4:3 Fiala - -    
5:5 Morávek - -    
Přesilovka Oslabení brankář
2:2, bez využití 0:0 Jiří Kučera
           
  LK LO C PO PK
  Málek Zavřel Chaloupka F Morávek Macháček T
 
           
  Fiala Zdražil Žádný Pavlík Chaloupka P
 

 

   

První zápas nového ročníky ligy neregistrovaných v Hlinsku jsme odehráli proti týmu Panthers. Mančaft, který jsme v loňském roce 2x porazili a jednou odešli smírně jevil známky velkého odhodlání již při rozbruslení. Nová akvizice našeho soupeře Mára Havlíčků byl příjemně naladěn, což mohlo znamenat mnohé... Naše řady zůstali od poslední sezóny téměř nezměněny, pominu-li zranění a jednu cestu na opačný kout zeměkoule.

Utkání započalo pěkně z ostra a v tempu. Žádný rozehrávání a rozkoukávání. Akce střídala akci, na naší straně bylo přeci jen znát, že nám chybí takové to větší štěstíčko na puku, pořád potvroa jeden někam odskakoval a nechtěl nikdy tam kam jsme chtěli my.

Pantheři šli do vedení, zhruba po 5 minutách hry, když pak pojistili náskok na 0-2, čekali jsme scénář, který je s tímto soupeřem skoro tradiční (až na pár vyjímek). Soupeř roztáčel kulaté obrazce v naší obranné třetině a nám se moc nedařilo. Když je ale nejhůře, svoje umění vytáhnou tahouni a neobvyklým kouskem strhnou mužstvo. Machy se u mantinelu zmocnil kotouče a vybídl k ranou bez přípravy Kubu, dle slov úspěšného exekutora branky, první volej v životě :-) No a jak nám pane prospěl.

O vyrovnání pár minut poté se postaral Jarinek, náš bek, který je prostě všude a tentokráte si vzal slovo už na modré, cestu pásmem si zkrátil přes oba beky a vypálil mezi betony, 2-2.

Vyrovnání nás vyburcovalo k mnohem kvalitnějšímu výkonu, útočili jsme, vytvářeli si slibné šance. Dopřáli jsme si i několik pohledných kombinací až k brance, a jednu takovou zakončoval Kuba Málků, Mildovo vybídnutí nešlo neproměnit. I když je fakt, že se u nás najdou jedinci, kteří by to zajisté dokázali, ne však Kuba, je to pan kanonýr.

Bohužel jak to tak někdy bývá, na naši branku Pantheři rychle odpověděli. Do rukou si tak vzal osud utkání matador Milda Fialů, slalom v podání zkušeného harcovníka a krásná bomba do horní části branky nás poslala opět do vedení. 

Síly rychle docházeli s blížícím se koncem utkání. Mazáci v zeleném se však rozhodně nevzdávali a mydleli nás hlava nehlava, vyrovnání bylo na spadnutí. Tak urputně bušili do našich řad až se to povedlo, ba co víc, po nevinné následné akci se ujala střela z kruhů a Kočky vedli. Pár minutek do konce a my jsme rozhodně s prázdnou domu nechtěli jít. Jenže kotouč poskakoval, nic nelepilo.... zkoušeli jsme štěstí jakkoliv si naklonit. Minuta do konce, puk si bere Filous a tradičně s grácií se proplétá do útočného pásma, překonává i oba obránce a zakončuje střelou mezi nohy po ledě. 5-5. Máme bod, který je s ohledem na vývoj zápasu a jeho kvalitu asi oboustranně zasloužený.