Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.12.2018 WILD HOGS 5-6

6. 12. 2018

Tak trochu jako na Matějský jsme si při rozbruslení připadali při pohledu na druhou stranu kluziště kde se to opravdu nezvykle rojilo bruslaři, záměrně píši bruslaři protože každý by čekal že soupeř bude oblečen do stejných dresů, avšak náhlý nával zájmu zahrát si proti HCS způsobil, že Divočáků se sešlo více než za poslední dva zápasy dohromady a chlapce je zapotřebí obléct a tak k vidění byla celá plejáda nejrůznějších dresů různých barev :-)

Začátek utkání jak z říše snů, první nájezd na bránu, ještě k tomu rána z úhlu a Fífa slaví branku, nebyla to jen tak taková branka, moc dobře věděl jako strážce veškerých statistik a nejrůznějších čísel, že brankou se přiblížil na dostřel neuvěřitelné metě 1000 bodů v rámci celkových statistik HCS od jeho vzniku. Jenže Kanci rozložili síly a nedbali obláčků na kterých se momentálně vznášel kapitán klubu. Během chvilky otočili utkání ve svůj prospěch. Naneštěstí nás tento neočekávaný soupeřův tah nijak nerozložil. Spíše dobře nakopl, Milda Fialů si jako správný mazák vzal slovo a Filousovo vysunutí proměnil nádherným únikem zakončeným přesnou střelou do víka. To však nestačilo a v probíhajícím střídání, kdy už na led naskočil Fífa s Dádou coby sekundanti našeho elitního veterána juniora. Vybojovaný kotouč posílá Fífa na Dádu za branku, ten reaguje na Mildovo decentní oslovení a posílá puk přesně na hokejku mezi kruhy odkud se Milda nemílí. Opět vedeme a Fífa si potichounku na střídačce zapisuje do deníčku, 3-2, střelec Fiala, asistenti Ročňak a Chaloupka F a tisícovka je doma :-) S Dádou si podají ruce k tomuto historickému milníku a těší se zase na led.

Dobrý tón a Mildovi dvě branky příjemně naladili i ostatní účastníky, soupeře přehráváme, rychle kombinujeme a útočíme. Útočíme do slova a do písmene, obránce, útočník, Jířa ve svém druhém startu v Hlinsku rozehrává puky létající za bránu. No radost pohledět. Když si pak Šáfa povodí pár soupeřovic kuželů a předloží na stříbrném podnose Honzovi, který potvrzuje naše vedení, 4-2. Chvilku na to střídá Mildu na ledě Dejv Zeman a spurtuje do útoku stíhán Chlupem a dobře vyčkávajícím Honzou. Dejv - Chlup - Honza a vedeme už o tři branky. Soupeř na lopatkách a nám je hej. 

Snad naše pohoda, snad vstřelené branky nebo nevím co, rozpumpovalo Divočáky. Na ledě jich najednou bylo plno a všude. Úsměv na rtech pomalu ochaboval a děli se věci. Na 3-5 z pohledu soupeře snižoval před brankou z úhlu nikým neohrožen Jenda Novák, jeho jedovatá přízemní střela doslova obrkoužila Jířu a k vidění byla až v síti. Stále jsme se snažili hrát hokej tak jako na začátku, ale puk přeskakoval a Albi se parádně rozchytal. Soupeř se snažil z brejků atakovat Jířu, ten byl ale vždy pozorný. Bohužel naším nešvarem byla nevšímavost před naší brankou, kde si soupeř dělal při svých rejdech co chtěl a z dorážek padali zbylé branky. Jedna jako druhá a pěkně postupně abychom to vždy rozdýchali a nepřikládali váhu. Náskok zhubnul až zmizel a zbývalo pár minut do konce utkání. Zápas mohl v poslední minutě rozhodnout oslavenec Fífa. Únik dva na nikoho společně s Dejvem vypadal velmi slibně, přesný pas Dejva na Fífu skoro na brankovou čáru a pak to přišlo, borec, který jak mnozí říkají neumí dát normální gól, všechno šmudlá maximálně do výše kolen tak jak se na rybníku naučil, zvedl puk tak vysoko že ani síť za bránou nad plexi nebyla dobrá. Jó na to musíte mít koule zahodit takovou šanci. No a jak se říká, nedáš, dostaneš. Tak jsme dostali, hned z protiútoku padla rozhodující branka, opět dorážkou jak jinak. Náš závěrečný tlak a asi trojí zakončení Filouse a jiných bylo už marné.. Soupeři jsme odevzdali oba body, ačkoli jsme celý zápas tahali za ten delší konec provazu.