Jdi na obsah Jdi na menu
 


10.2.2019 PS ČF2 SOKOL TELECÍ 10-4

11. 2. 2019

Druhé čtvrtfinále, druhý pokus někam dál proklouznout. Stejně jako v klasickém play off o mistra ligy jsme i tentokrát měli výhodu prvního vítězného mače a tudíž tíže neležela na našich bedrech, ale na těch soupeřových. No a jak vidno, teda alespoň dle začátku utkání, role favorita či pocit bezstarostnosti nám nesvědčí a neumíme jej ovládat. 

Do utkání naskočila mírně upravená sestava, v brance Milan Zahálka místo Csardásze, v obraně Ondra Slavík místo Tomáše Kadlece vedle Filouse a Štěpán vedle Maka místo obětavého Kůči. V útoku Dan Zach místo Davči Kopeckého u Rádi a Mildy.

Celkem příjemná hodina v neděli odpoledne a naléhavost situace přivolala hrstku našich fanoušků, jmenovitě Vojtu Zavřela a spolu s ním i pár mudrců, kteří ale po předchozích pokusech na střídačce přesunuli svoje poznámky na pavlač neboli balkónek skutečského zimáku. I tak velmi děkujeme Matějdovi a Kůčovi, že se přišli na své spoluhráče podívat a vřelým pohledem z balkónu podpořit naši snahu. Zkontrolovat stav formy svého syna přijel pan Makovský. Větší tábor příznivců a jednoznačnou převahou v hledišti prezentovali fanoušci z Telecího. 

Utkání zahájili aktivitou borci v bílém, za což byli po zásluze odměnění vedoucí brankou. Naši neaktivitu zkoušel vyburcovat Filous, který dojel nahozený puk do útočného pásma, předložil citlivě sjíždějícímu Fífovi před branku, který se zavřenýma očima zavěsil na 1-1. Jeden by si řek, to byl ten moment, kdy se letargie změnila v aktivitu a chuť střílet branky, kdepak. My zůstali u toho svého a i přes vstřelený gól jsme čekali jak to dopadne a jak se nám to samo vyhraje. To náš soupeř rozhodně na nic nečekal a útočil, odměnou mu bylo vedení 3-1 po prvé třetině a pro nás vysoce zdvižený prst.

Kontaktní branku na 2-3 zaznamenal oslavenec Kuba Málků, tekutina v krvi, kterou obdaroval i své spoluhráče v kabině ještě před utkáním zjevně poskočila o stupeň výše na zážehový stupeň a umožnila našemu rychlonožkovi dojet Fífův pokus o decentní vysunutí. O druhé vyrovnání stavu utkání se postarali naši elitní beci a to ve vlastním oslabení, situaci dva na jednoho vyřešil Filous žabkou na Maka a ten tak mohl potvrdit svoji formu před zraky svého otce, jemuž branka vyloudila na tváři asi náznak úsměvu. Naše hra už nebyla z našeho pohledu tak ospalá, přesto ji k dokonalosti hodně scházelo. Této skulinky opět využili soupeři, kteří šli opět do vedení, které díky solo akci Machyho a Kuby zůstalo jen na chvilinku. Nám se tak podařilo docílit stejného stavu jako při druhém ČF s Chlumětínem, tedy 4-4 po dvou třetinách.

Kupodivu v kabině neproběhla lavina nápadů a taktických pokynů jak bychom čekali, ale trocha neškodného poklábosení jakoby definitivně zanechala neslaný nemastný výkon za námi a do třetí části hry vstoupilo úplně jiné mužstvo.

Do vedení jsme šli v prvním střídání, kompletace hattricku v den svých 33. narozenin je velmi symbolické a ještě hezčí o to, že se jednalo (dle autora branky) o vůbec první gól tečí v kariéře. Jednoduše řečeno Kuba lehce přizvedl střelu Ondry Slavíka, což znamenalo první vedení v utkání. Pojistku a asi definitivní zlom přidal v přesilovce opět oslavenec když se  u podařilo dokončit Ráďovu rozdělanou práci. No a pak už de facto nastala naše exhibice i když pravda, Telecí se nevzdávalo a stále se rvalo o svoji šanci na neukončení sezóny. Jenže my se proměnili v hrobaře nadějí našeho soupeře. Když Ráďovi nevyšel pokus předešlý, kdy ho od branky dělilo jen pár centimetrů a jehož akci dokončil Kuba Málků, zaujal pozici právě zmíněného autora a dokončil akci Mildy, který sice šel za gólem, avšak brankář byl proti jak jeho první tak i druhé střely a tak nastoupil Ráďa a zakončil Mildovo rozdělané dílo. No a pak to přišlo, Filousovi pokusy při rozbruslení alá Robert Kysela, alá Tomáš Hertl alá iks dalších profíků labužníků došli svého naplnění. Lehoulince zdviženým tónem hlasu přivolal přihrávku od Kuby a v samostatném úniku předvedl svůj labužnický kousek, byť trochu komentovaný našimi věrnými fans na pavlači, že příště by mohlo být provedení přeci jen kvalitnější :-). Pohodou jsme jen zářili a dovolili si věci, kterých bychom se jen tak nedopustili. Třeba takový Fífa s pukem v obraném pásmu v samostatném úniku, každý by čekal zakončení do náruče gólmana jako vždy, jenže tentokráte ne, asi v tom sehrál svoji roli i zvučný Mildův hlas prosícího o tandem, stalo se a tak z běžné nepovedené Fífovi akce vznikl krásný gól když Milda puk vrátil Fífovi před prázdnou branku, 9-5. Tečku za utkáním udělal oslavenec Kuba, hattrick, desátý gól, branku tečí a asistenci...co všechno tenhle náš borec nestihne v jednom utkání. . . Svou pátou brankou v utkání zakončil akci Rádi a Filouse a upevnil si tak jasnou pozici lídra klubového bodování v letošní sezóně.

Soupeře jsme přehráli i podruhé a to znamená, že naše sezóna ve Skutči ještě nekončí a jedeme dál...