Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.1.2019 OSTROV 2-5

14. 1. 2019

K zápasu se díky účasti řady našich borců na kvalifikaci MS v rybníkovém hokeji scházíme jen v devíti, ale o to více namotivovaní. V kase se po dlouhé době objevil Berda. Případné vítězství nám dává ještě šanci řádně zamíchat tabulkou a tudíž výchozím postavením do play off.

Začátek utkání byl mírně posunut oproti předpokladu, tvrzené sklo za brankou soupeře nevydrželo nápor bodů chtivých Ostrovanů. Vzniklou mezeru vyplnila čtveřice Štěpán, Ráďa, Machy a Fífa tréninkem tečování a srážení střel do kasy... A jak se to pane hodilo.

Začátek utkání byl odpálen ve velkém tempu, nebo nám to alespoň tak přišlo, nejsme zvyklí hrát na nekompletní dvě brázdy a tak jsme na ledě byli tak často, že se nevyplatilo na střídačce si sedat. Naše aktivita byla po chvíli odměněna přesilovou hrou, kterou jsme rozehráli podle namyšleného klíče, vyhrané buly na Štěpu, clona před kasou, bomba od modré a dokonalá ukázka tréninku tečování střely, autor Fífa. Branka nás povzbudila a my začali hýřit aktivitou. Tou však začal i soupeř. Pro nás nové tváře v barvách soupeře, začali vířit a rejdit u nás v pásmu stejně často jako my u nich a když se pak ujala střela z úhlu, bylo jasné, že to samo nepůjde. Jenže ono to nezůstalo u jedné... Ne dlouho po vyrovnání se soupeř odhodlal jít do vedení. Branka přišla z naší nevydařené akce v útočném pásmu. O vyrovnání a bohužel jak se později ukázalo poslední naší branku zápasu se postaral Dan Zachů a Jarda Kadlec, prvně jmenovaný se svým typickým buldočím způsobem dral za brankou za pukem, vybojovaný kotouč poslal před branku kde se připravený Jára neskutečným způsobem poslal kotouč do vinglu. A tak i skončila třetina, 2-2 a hra, která nám dávala slibnou naději na bodový zisk. Soupeř, ačkoliv byl aktivní, měl přeci jen trochu méně ze hry. Ale jak se ukázalo, v utkání rozhodovaly úplně jiné atributy.

Do druhé třetiny naskočili obě mužstva stejně jako té první. K vidění byla podobná hra a jedna branka. Bohužel padla do naší branky... Všechno začalo naprosto zpackanou přesilovkou, kdy jsme nechali hrát soupeře a nechali se zatlačit do pásma. Soupeř pak pokračoval po skončení vlastní přesilovky v naléhání na naši branku až uspěl...

Do poslední části hry jsme šli již znatelně fyzicky unavení, ale odhodláni s tím něco udělat. Ve chvíli našeho vzdoru vlastním fyzickým schránkám a 150% výkonu inkasujeme rozhodující branku. Úprk na branku stihl ještě ve spolupráci se Štěpánem Berda vykrýt, jenže druhá vlna přijela jaksi nikým nehlídaná a s odraženým kotoučem nebyl problém umístit. Minuty ubíhali rychle a naše šance se ztenčovali. Brankář soupeře byl zcela nepropustný. Na konci utkání jsme pak inkasovali ještě jednou, ale to už nehrálo žádnou roli. Naše účast v play off není v našich rukách a my vyčkáváme výsledek duelu Hostovice - Telecí...