Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.12.2018 ŘEPNÍKY 10-3

2. 12. 2018

O další pro nás klíčové body jsme hráli dnes s mančaftem z Řepníků, který řádně omladil a dle slov jiných našich soupeřů, herně hodně pookřál. V tabulce jsme dnes před utkáním seděli pěkně vedle sebe se stejnou bilancí.

K utkání se sešlo deset kousků později doplněných o Ráďu, který si švihnul jedno bleskové přezutí na zimní pneu jako náhradu za předzápasovou rozcvičku. Na rychlo rozstonaného Toma nahradil v beku jiný Tom, Tom Machy. v kase se po velmi dlouhé době představil Jirka. Sestava tedy tak nějak polepená a jdeme vstříc boji o tři body.

Už od prvního pohledu při rozbruslení jsme si říkali, že to snadné nebude, soupeř i při rozcvičce lítal po ledě jako Pendolino. Zkušené borce našeho kádru to však nevyvedlo z míry, nevyvedlo je dokonce ani netradiční zařazení hradeckého esa Dády do první brázdy ke Kubovi a Fífovi. 

Utkání započalo drobnými nesrovnalostmi  v souhře, avšak s naskakujícími vteřinkami jsme se rozehřívali a mířili veškerou svoji útočnou snahu správným směrem. Za snahu jsme byli odměněni i přesilovkou, kterou využil fotbalem zmordovaný Kuba po příkladně nesobeckém pasu od Maka, který místo střely z krásného střeleckého hnízda na pravým kruhem volil pas na snajpra, který to tam prostě procedil. Další branka byla taky jako z učebnice, vybojovaný puk v obraném pásmu posílá kolmicí Fífa na Dádu, který jako liška číhal na útočné modré. Místo skoro samostatného nájezdu na bránu však přenechal kolem jedoucímu expresu #14, který dojel do stanice Řepníky mnohem rychleji než všichni ostatní. První třetinu zakončil Čůrek, velmi efektivní trojkombinaci Mak - Petr - Čůrek právě posledně jmenovaný zakončil pouhým usměrněním přesného a prudkého pasu, který dle plánu míjel branku soupeře právě ve chvíli kdy do cesty vložil hůl hbitý štírek Čůrek.

Výsledkově nás třetina trošku ukolébala. Jen díky soupeři a jeho využité přesilovce (první trest Dády za podražení) a následné druhé brance (to vše v jednom 40 vteřinovém střídání) jsme se opět probudil a znovu nadělovali. Nejprv započal cestu za hattrickem Petr, když si s Čůrkem prohodil role. Tříbrankové vedení nám vrátil Dáda gólem, který svět neviděl. Pokus o přihrávku z pozabranky skončil na brankáři soupeře, naneštěstí pro něj byl však pas tak dobře prudký, že se nestihl zastavit a dokutálel se až za záda bezmocného strážce svatyně. Soupeř se pak ještě jednou a naposledy osmělil a snížil. Na což jsme belsově odpověděli druhou brankou Petra, který opět čaroval ve spolupráci s Čůrkem. Jak vidno, spojení těchto dvou torpéd nese svoje ovoce. Třetinu zakončil v oslabení nečekaným způsobem Fífa, vypíchnutý kotouč na modré zkrotil na hokejce a celkem slušně hbitým přesunem k soupeřově kleci zakončil střelou nad vyrážečku pod víko, neskutečné.

Třetí sedmnáctiminutovku zahájil dobře rozpoložený Fífa bekhendovou střelou coby zakončení Kubova průniku kolem dvou obránců. No a pak už bylo jen vyčkávání komu to padne. První hattrick vytěžil ze spolupráce s Filousem Kuba. Svoji parádičkou tak dal prostor Petrovi, který svým prvním letošním hattrickem zároveň vstřelil jubilejní desátý gól utkání.

K utkání je třeba ještě říci, že se rozhodně nehrálo v rukavičkách, mladí jinoši z Řepníků nic nedarovali zadarmo a jejich hra tělem byla příkladná, žádný souboj nevynechali. To byla voda na hradecké eso, které hru rádo opětovalo, místy však odměněnou nějakou tou minutkou v akvárku naproti (u Dády celkem 6).