Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.2.2019 PS ČF1 SOKOL TELECÍ 10-6

2. 2. 2019

Pocity stejné jako při utkání o bronz, pocit marné snahy v ostrém kontrastu s nabuzením soupeře, který teprv svoji část nadstavby zahajuje. Na rozdíl od play off jsme do utkání o pohár šli mnohem chladněji a tak nějak podvědomě doufali, že se to samo nějak odehraje a my vyhrajeme. Milná představa, samozřejmě. Na hráčích Telecího bylo vidět velké odhodlání a chuť zvítězit. 

Po zásluze šli také do vedení. Naštěstí ne na dlouho, po buly ve středním pásmu Fífa přistrčil Kubovi trochu doufajíc v klasické slalomové představení svého levase. Kuba kapitánovo očekávání bezezbytku naplnil a vyrovnávací brankou navíc pokořil metu 500 kanadských bodů za HCS! Gratulujeme střelci! Jenže hra i přes vyrovnání šla ve stejném útlumovém režimu našich barev, jako bychom nastavili úsporný režim a nevěděli jak jej nakopnout. Za to soupeře naše vyrovnání nijak nerozhodilo, naopak, dále předváděl útočné výpady, jeden z nich byl odměněn brankou. Navrátilec do sestavy ve Skutči Milda Fiala svým jasným gestem nastartoval konečně motor HCS, Davča Kopecký procedil pas mezi obránce na Mildu, ten si sjel na střed a prudce vypálil. Hra od nás dostala konečně říz a my předváděli útočné rejdy. Dvakráte jsme na hokejce měli vedoucí branku, jenže buď zasáhl gólman hostí nebo nás zradila koncovka. Takže logicky přišel trest na druhé straně, ono se to teda z prvu nejevilo ani jako trest, ale modrá je holt někdy záludná a tak se ze situace 1-1 stala náhle situace 1-0, což už pro ostříleného borce nebyl problém. opět prohráváme. Milda se ve své letošní premiéře ukázal jako záchranář, spolu se svými parťáky Ráďou a Davidem ouřadovali v pásmu jak se jen dalo. A když už to vypadalo beznadějně, aktivně napadající Milda sbírá kotouč a opět tvrdě nekompromisně střílí, 3-3. Ještě před přestávkou jdeme konečně poprvé do vedení, parádní akce spolu nejdéle hrající lajny zakončuje Kuba Málků. Do konce třetiny zbývá něco málo kolem 2 minut, když se soupeř dostává v našem pásmu k touši, první střelu vykreje bezchybným skluzem Kuba Málků, k puku se však dostává opět soupeř na druhé straně Csardászovi brány, do střely po hlavě obětavě padá Kůča a zabraňuje jistému gólu. Za svůj obětavý zákrok však zaplatil. Prasklé plexi od střely šlo těsně nad oko, jeho tvář tak bude zdobit několik stehů. Třetinu po dohodě dohrajeme po nezbytné úpravě ledu.

Přestávku strávíme ve společnosti záchranky ze Skutče, která nám Kůču odváží na šití a RTG. Hru jsme nejprve chtěli stáhnout na dvě levý, ale Milda se včas ozval, že na dvě levý už hrajeme :-) Takže se šlo na 3 beky... :-D

Dohrávku třetiny začínáme přesilovkou. Z pozabranky posílá na Kubu pas Fífa, jenže zablokovaná hůl znemožňuje zakončení. K dorážce hbitě přijíždí Machy a slaví jubilejní první branku letošní sezóny! 

Oficiálně třetí třetinu zahajuje Mak brankou po úniku 2-1 s Mildou, který ho nachází připraveného u pravé tyče. Inu, máme hbité beky, kteří stihnou i útočit. Když pak chvíli na to zakončuje blafákem Tomáš Kadlec, přemýšlíme, jestli útočníci jsou třeba :-) Soupeř však kouše stále. I když skóre vyznívá pro nás jednoznačně, Telecí hraje dál a útočí.na branky vždy reagujeme naší brankou. Svou troškou přispívá David Kopecký, průnik zakončený kličkou do forhandu. Nejprve hattrick a pak i čtvrtý, desáty gól utkání zapisuje Kuba Málků . . .  

Do odvety jdeme opět s nadějí, ale . . .