Jdi na obsah Jdi na menu
 


20.1.2019 ČF1 CHLUMĚTÍN 5-2

20. 1. 2019

Dvanáct, tolik se sešlo hokejeschopného stavu borců v kabině před prvním čtvrtfinálovým duelem s vítězem základní části, Chlumětínem! Pravda, čekala se mnohem vyšší účast, ale někteří usoudili, že s ohledem na svůj zdravotní stav bude lepší když budou na střídačce jako psychická oporo, jiní po vzoru "trenérů" usoudili, že výhled z balkónku bude to pravé ořechové pro náš tým... Zkrátka a dobře na favorita jsme vyrukovali s dvěmi pětkami a třemi centry. Do branky se po delší přestávce ukázal Csardász.

Už před zahájením utkání byla vidět naše jasná převaha mudrců na střídačce, kvůli kterým se málem nedostalo míst k sezení pro hráče.

Chlumětín vyrukoval s velmi aktivní hrou, kterou jsme ale opětovali a navíc na rozdíl od soupeře i zúročili a to hned 3x v první třetině. Opařený soupeř měl sice řadu šancí, ale ty byly buď zlikvidovány vynikajícím Csardászem anebo když už došlo k průniku až za Jirkova záda, přiklonila se na naší stranu i paní štěstěna. Režie utkání byla pevně v rukách dua Kuba Málek - Jirka Pražan, jeden nahrával a druhý nekompromisně rozčarovával již tak dost nepříčetného brankáře Chlumětína.

Po druhé třetině svítil stav 4:2, celkem příjemné vedení, Čůrkův hattrick nás nečekaně posadil do polohy, ve které by nás nikdo před utkáním nečekal. V kabině o přestávce padla jasná taktika, která se zcela naplnila. Soupeře jsme rozebrali na prvočinitele a k ničemu nepustili. 

Odvolání brankáře již nic nezměnilo, navíc Kůča v sobě objevil skryté vlohy sprintera na krátké tratě střelu Kuby, která jen těsně minula kasu dojel a správně umístil.