Jdi na obsah Jdi na menu
 


22.12.2018 RADIOAKTIVITA HOSTOVICE 3-6

23. 12. 2018

Poslední utkání roku 2018 jsme sehráli s Hostovicemi. Atraktivita utkání byla patrná již při pohledu na sestavy obou celků při rozbruslení. Jak my tak soupeř nastoupil na 3 útoky a dvě obrany. Při pohledu do tabulky bylo patrné komu o co půjde. Nám teče do bot a postup do play off připomíná pomalu rozjíždějící se vlak do kterého váháme nastoupit. 

Přesto jsme do zápasu nevlétli jak by se právě slušelo vzhledem k okolnostem. Ale z ledu jsme sledovali jak se po ránu soupeř stále více osměluje a rozehřívá, kdežto my stále hráli to svoje profesorské  bez většího zaujetí. Zkrátka jsme "jen" hráli. Když pak nedorozumněním při založení útoku necháváme prchnout dvojici útočníků soupeře na osamoceného Csardásze, bylo jasné, kdo bude utkání režírovat.

Brankové manko jsme měli možnost ve druhé třetině ihned smáznout, jenže přesilovku 5-3 jsme neuchopili za správný konec. Naopak ubráněná přesilovka posílila Hostivické, kteří udeřili a to hned dvakrát. A bylo zle. Dostat se do zápasu se nám přeci jen podařilo pohlednou akcí a ještě lepším zakončením. Autorem krásného blafáku do backhendu Kuboš!

Měli jsme celou třetí část hry před sebou. Vzadu nás jistil Csardász, který se proti svým bývalým spoluhráčům blýsknul parádnímy zákroky. Naskočili jsme tedy a snažili se rychle zkontaktovat. Předvedli jsme i pár dobrých akcí, jenže zakončení vázlo. Soupeř nás držel na uzdě dle svých potřeb. Pokaždé, když už to u nás vypadalo na vzdor soupeři a snaze převzít otěže utkání, přispěchali borci v černém s brankou. Opět se nám podařilo jen snížit, tentokráte na 2-4, autory branky opět brázda vedená zkušeným Špagym. Střelec Čůrek! Reakce na naši branku na sebe nedala dlouho čekat, tentokráte však dvě trefy v rozmezí pár minut a z podobných akcí, ztraceného souboje za vlastní brankou. Zbraně neskládáme, hrajeme až do konce. Zkoušíme různé fintičky, hru tělem a tak podobně. Zajímavou akcí z tohoto pohledu bylo vysunutí Čůrka do brejku, ve kterém byl faulován a z nařízeného trestného střílení se nemýlil. V tu ránu ožíváme, ale čas nám utíká neskutečně rychle a na další akce nezbývá moc času..

Je konce, opět prohráváme, už potřetí v řadě a náš postup do play off začíná nabývat na dramatičnosti. Máme před sebou ještě dvě utkání, kde stůj co stůj musíme být 100%