Jdi na obsah Jdi na menu
 


27.1.2019 ČF2 CHLUMĚTÍN 5-7

29. 1. 2019

Co se kádru týče, museli jsme do odvety vyřešit řadu nepříjemností, asi největší vrásky způsobila Kubova absence. Z marodky se dva kousci vrátili, ale ztráta odstřelovače Kubova formátu byla jak se ukázalo možná i klíčová. navzdory problémům se však podařilo poskládat slušně nabíté 3 útoky podpořené na chlup stejnou obranou a jistým Csardászem vzadu. U soupeře došlo ke změně na brankářském postu a proti nám se už podruhé za barvy Chlumětína objevil v kase Milan Zahálka.

Start utkání z říše snů jako v minulém utkání se nekonal, přesto jsme ale šli velmi rychle do vedení, v přesilovce se trefil Štěpán Zavřel. Na branku však Chlumětín odpověděl celkem rychle a hned navíc pro jistotu přidal i vedoucí gól. Hra se přelévala ze strany na stranu a my hráli se soupeřem vyrovnanou partii. Únik Jarinka s Filousem skončil po nevydařené Jarinkově přihráce přímo v brance Chlumětína a bylo srovnáno i co se skóre týkalo. Když pak Univerzální voják Dan Makovský zvýšil na 3-2, bylo nám veselo a cítili jsme šanci jít do trháku. Chlumětín nečekal takový odpor jaký jsme předváděli. Jenže na naši vedoucí branku odpověděl velmi záhy opět soupeř a my tak znovu hledali cestu ke delšímu konci provazu. Tu nalezl Jirka Pražan v sólovém úniku, 4-3. Zbývala asi minutka do konce druhé třetiny a my se úzkostlivě snažili ubránit těsné vedení do kabin. Jenže zkušenosti některých borců z protistrany jsou opravdu bohaté a tak využít byť jen malou šanci ke srovnání nebyl problém. Do kabin se šlo za stavu 4-4, což by mimochodem i tak byl přijatelný stav k postupu. Čekala nás však třetí třetina...

V kabině jsme se jednohlasně shodli na úspěšné taktice minulého utkání, s tím jsme šli na led a věřili, že můžeme dokonat překvapení prvního kola play off. Jak vidno, proti byl nejen soupeř, ale dokonce i jeden z nás... Hrála se první minuta, puk bezpečně za naší bránou a chystáme se k rozehrávce, konkrétně Jarinek zvedá hlavu a hledá daleko na modré své spoluhráče. Od dobrého úmyslu ho však zradila muška a jindy jistá ruka a puk místo do útoku posílá soupeři přímo na lopatu před bránu. To nemohlo jinak skončit. . . Vstřelená branka hned v úvodu nakopla Chlumětín, který v následujících minutách zvládl s přehledem využití našeho opaření a svůj náskok ještě dvakrát pojistil. 

Stav 4-7 před koncem utkání znamenal jediné . .  prodloužení a případné nájezdy. Chlumětín předvedl velmi zajimávé gesto když nám daroval gól (škoda, že jen jeden), to když v naší přesilovce 1:45 před koncem nechtěli riskovat, že do prodloužení půjdou v oslabení a tak si odvolali brankáře a kolegiálně zasunuli do vlastní prázdné klece... škoda, že se už nehraje na skóre, protože tento gól by byl rozdílový :-) Na to se ale nehraje.

Hrálo se prodloužení 5 minut 3-3. Jarinek chtíc odčinit svůj fatální přehmat se dral na led mezi bruslaře. Do vedení v prodloužení šel Chlumětín, my jsme ale ve vyrovnané hře stihli vyrovnat zhruba minutku před koncem, autorem byl právě Jarinek.

A došlo na kritické nájezdy, které jsme zvládli jen jednou jedinkrát... Nájezdy zahájil soupeř, narazil však na dobře připraveného Csardásze. Za naše barvy se jako první rozjel jistý Jarin, znajíc prý recept na Milana. Recept skutečně měl, 1-0. Druhé kolo začal Chlumětín úspěšnou exekucí. Opět do vedení se nás snažil dostat Čůrek, avšak jeho střela šla vysoko nad. Třetí sadu zahájil brankou Chlumětín. Svoji přízemní střelu mezi betony Fífa neprotlačil a tak jsme po třetí sadě prohrávali o branku. Soupeř ve čtvrté sadě byl vychytán Csardászem a protože Mak s jistotou proměnil, šli jsme do páté série s nadějí. Tu nám dal soupeř, když Csardász zakročil do chystaného blafáku a postup měl tak na lopatě Filous. Nedbaje rad střídačky vyrazil na Milana s touhou ho řádně vykoupat, vytřít brankoviště a zavěsit. Zůstalo jen u vytření brankoviště betony a pukem v lapačce. Gard se v náhlé smrti otočil a my začínali. Svůj neúspěch chtěl odčinit opět Filous, ale střela skončila v Milanově náruči. Na druhé straně si Csardász poradil s hvězdou Chlumětína Kavanem. Svůj druhý pokus pokořit Milana se rozhodl zopakovat Jarinek, tentokráte vyšel naprázdno a mečbol byl poprvé na straně soupeře. Krásný blafák do bekhendu a je to tam, Chlumětín unikl o fous klinické smrti a potvrdil roli favorita. My se bohužel musíme spokojit s hrou o pohár starosty, kde vyzveme Sokol Telecí. Soupeří přejeme hodně štěstí v dalším tažení play off LNS!