Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.11.2018 HC ROSICE & ZAJEČICE 0-2

5. 11. 2018

Extra se rozepisovat a detailně popisovat co se odehrálo v neděli dopoledne na zimáku ve Skutči by znamenalo opět otevírat ještě nezhojené rány...

K utkání jsme se sešli v celkem hojném počtu a už podle skladby sestavy jsme tak nějak doufali, nebo snad i předpokládali bodový zisk. Před utkáním jsme ještě stihli shlédnout dramatický boj lídrů letošní sezóny Otradova a Chlumětína a znalecky hodnotili hru i brankové akce samotné. Škoda, jen že jsme si naše komentáře nevzali více k srdci.

Do zápasu jsme naskočili rozverní a dalo by se říci i trošku namistrovaní, že se to nějak samo udělá, protože kádr máme slušně nabitej a naposledy v hlinecké soutěži padala branka za brankou. Ale ouha, čas 1:15 a hrajeme oslabení, za katr šel Štěpánek zpytovat svůj háček. Nedá se říci, že by nás soupeř zrovna rozebral a udeřil. Po 20 vteřinách hry se kotouč dostává za naši branku, kde rozehrává Csardász na Kůču, jenže nedokonalá souhra a shoda okolností odrazila kotouč před prázdnou branku, a tak atakující soupeř neměl moc složitou práci. 

Po obdržené brance jsme sice zahájili "návrat do hry", takže zkoušíme bruslit a tvořit, ale nejde nám to. Puk odskakuje a nelepí, přihrávky nepřesné a co víc, nevystřelíme. 

Tak nějak cítíme, že máme ze hry více, ale to ze hry více znamená, že se ve středním pásmu motáme s pukem častějí než soupeř, nepřichází žádný tlak, rozbor soupeře či sprcha střel. Nic takového. Naopak ve druhé třetině soupeř stříli do protisměru Csardászova výpadu a je z toho druhý gól. 

Zmobilizujeme síly a ve třetí třetině po důrazném proslovu na střídačce bruslíme, napadáme, ale pořád zapomínáme střílet, což je trošku klíčová věc, pokud chcete puk dostat do soupeřovi branky. Soupeř odolává místy i náporu a kouskuje hru. Čas letí neúprosně rychlě, nepomáhá ani téměř dvouminutová powerplay. Pokud jste někdy slyšeli termín vydřené vítězství, pak vězte, že právě takové se zrodilo ve Skutči pro barvy Rosic a Zaječic proti Skulls Hlinsko.

Po osmé v historii jsme byli soupeřem vynulováni a prohráli po zásluze 0:2