Jdi na obsah Jdi na menu
 


9.3.2019 PS FINÁLE ROSICE & ZAJEČICE 13-6

9. 3. 2019

Velký finálový den. Skutečský zimní stadion patří celou sobotu nejúspěšnějším celkům letošního ročníku. Na pořadu dne byly dva finálové duely, jeden o pohár a druhý o mistra ligy, oběma zápasům předcházeli utkání o bronz. Fanoušek si tedy přišel celkem na čtveřici zajímavých duelů.

Náš finálový soupeř byl tým Rosic & Zaječic, s naším soupeřem jsme se letos utkali jen jednou a to na úvod sezóny, kdy jsme v neslaném a nemastném utkání nedokázali vsítit ani branku... Co bylo bylo. Je tu finále a my si jdeme pro pohár. Do utkání nás jde nakonec 12! Filousovi se zastesklo v daleké cizině a rozhodl se zapojit se do posledního zápasu skutečské sezóny. Tak jsme měli k dispozici dvě kompletní lajny a jednoho borce navíc, v tuhých bojích je každá ruka a noha navíc jen k dobru!

Od úvodu utkání bereme pevně otěže do rukou my a soupeře se snažíme držet od puku co nejdál. Cítíme hned od úvodu, že navazujeme tam, kde jsme s Jokeritem přestali. A je tomu tak, první branka na sebe nedá dlouho čekat, velmi aktivní Čůrek vybízí v první velké akci Dana, který se nemýlí a ukazuje nám, kudy povede cesta. Do konce třetiny si vytvoříme celkem pohodlný náskok 3:0. Uvolněná atmosféra a žádný stres. Tak si ve druhé třetině hrajeme co potřebujeme až do stavu 8:1. Tempo pomalu opadá, náskok dostatečný a naší pozornosti dvakrát ujde soupeřův protiútok.

Po dvou třetinách 8:3, pohár na dosah. Možná i proto celkem v klidu odehrajeme poslední dvacetiminutovku ve stejném poměru jako třetinu druhou a ve finálovém boji tak dokráčíme k zisku poháru starosty. Pravda, výsledek je spíše házenkářský a možná finálovému boji až moc krutý k soupeři. Náplast za prohrané čtvrtfinále s Chlumětínem se povedla a my si můžeme odškrtnout další získanou trofej!