Jdi na obsah Jdi na menu
 


15.1.2020 BISONI 5-4

16. 1. 2020

Zdá se, že příjemná vlna vítězství ve skutečské lize se odráží na našem "hlineckém" výkonu, nejprve jsme neschytali krutý debakl od Skalska a včera jsme po dlouhatánské době brali oba body za vítězství proti Bisonům 5:4. K utkání proti oblíbenému soupeři (to proto, že si vždy obě strany zahrají parádní vyrovnaný hokej) by se bývalo sešlo na 4 pětky a tak se škrtalo, škrtalo a vybíralo až zůstala jen klasická jedenáctka.
Do kádru v Hlinsku se vrátil po 3 měsíční pauze kovář Jarin a hned to bylo znát, jeho rozehranost a jistota, kterou nabral v posledních dvou utkáních ve Skutči z něj opět vytvořila Jarinka jak ho známe, rozvážná plynulá jízda a precizní střela. Tou také otevřel skóre, když se proháčkoval až před Berdu jemuž z úhlu nedal tvrdou přesnou střelou šanci. Svoje již velmi velmi tradiční galapředstavení rozejl Čůrek, momentálně nejrozdílovější hráč jakého v kádru máme, svým pohybem donutil i pomalejší hráče ke sprintům a k tvorbě zajímavých kombinací. K tomu všemu dává branky a ne málo. Nejinak i včera, nejprv vykouzlil postupně až tříbrankové vedení a pozdějí celkem pohlednou akcičkou jak z nejčel zakončil vítěznou trefou hattrick.
Vraťme se k tomu později, v polovině utkání, za stavu 3:0 se začalo štěstíčko překulovat po hřišti a velmi aktivně hrající soupeř začal dávat branky, ke kterým i předtím měl velmi blízko a jen díky Milánkovi a i štěstíčku se nedařilo úspěšně zakončit. Za stavu 3-2 zabojoval a nás uklidnil zkušený borec Marťas který nachytal v nedbalkách Berdu při rozehrávce a zakončil do prázdné klece.
Utkání jsme zvládli a v dramatickém finiši jsme uhájili cenné vítěztsví!