Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.2.2020 PIVAŘI 5-6

20. 2. 2020

Včéra jsme si v Hlinsku otestovali fazónku před nadcházejícím víkendovým zápasem play off ve Skutči. Soupeř byl velmi kvalitní a hlavně prošpikován hlineckými esy. A jak jsem si vedli?
Do utkání jsme naskočili na 2 brázdy s čarodějem Milanem v zádech. Velmi aktivním startem jsme učarovali i soupeři, který přihlédl k naší snaze a zařadil ne druhý, ale šestý rychlostní stupeň. Hrál se hokej pěkně od podlahy s pekelném tempu, teda nám to tak připadalo  Do vedení nás dostala bombastickou výstavní ranou do víka Princezna! Když pak chvíli na to podtrhl naše vedení Marťas, bylo nám velmi hej. Na druhé straně likvidoval velmi nebezpečné šance Milan, zkrátka čaroděj v bráně!
Ze snového startu nás probudilo trestné střílení nařízené proti nám po Matějdově zásahu, které nejmenovaný Stanislav proměnil. Následovalo vyrovnání a my začínali znova.
Znova jsme si to odpracovali, Čůrek poctivým hattrickem dostal naše barvy do tříbrankového vedení. Svým již několikrát opakovaným galapředstavením si vystřílel první velkou metu za HCS, pokořil hranici 100 branek a to v rekordním čase . . . na tuto metu mu postačilo 72 zápasů! Hlavně poslední trefa byla do katogerie kuriozit jako vyšitá. Bombu od modré (zhruba) brankář (Karel) vyrazil, puk se ztratil z dohledu neb mířil kolmo ke stropu haly, tam však naštěstí nedoplachtil a poroučel se stejnou trajektorií zpět, k našemu štěstí na záda povyjetého brankáře a šup do klece!
Vedení jsme drželi zuby nehty, ale síly odcházeli a kvalitně obsazený celek soupeře bušil a bušil.
Bušil tak dlouho a vydatně až se hráz prolomila a 4 fíky otočil vývoj utkání na svoji stranu, bohužel. I tak vzato s odstupem času, výkon od nás slušněj, soupeře jsem chvílema i nervovali naší hrou, občas pod tlak dostali a tak ve finále i spokojenost s předvednou hrou . . . Za týden v pondělí letos naposled!