Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.12.2019 PIVAŘI 3-7

4. 12. 2019

Rychlý hokej plný útočných kreací a to nejen v podání hokejově vyspělejšího soupeře. Padlo 10 branek v oku lahodící podívané. Bohužel z těch 10 branek jsme pro sebe uzmuli pouze 3.
Pivaři na nás vyrukovali s předpokládanou sestavou. My jsme vytáhli našeho žolíka, tentokráte již ve svém známém drezu s číslem 30 a se jmenovkou princezna. Ne, nejde o chybu a nejedená se o příjmení. Již před lety, když k nám zavítal a na pevno se zabydlel v brance a dotáhl nás do finále LN ve Skutči (které mimochodem musel odchytat Berda a získal tak svůj první titul v tamní soutěži, jelikož autosalon v Ženevě . . .) nám ukázal jak moc se gólmani liší a právě tehdy si jako jediný hráč vydupal prostě něco jiného na drezu než co mělo ostatních 24 borců, zkrátka gólmani jsou jiná sorta lidí. Zkrátka, Roman Picek zanechal brankářského řemesla, nakoupil výstroj pro hráče v oddělení pro velké, hodně velké chlapy a nastoupil.
Zpět k hokeji, Pivaři hned od úvodního buly zahrnuli Milana v naší brance sprchou střel a různých zakončení, stanovili také celkem vysoké tempo hry. Především právě díky Milanovi jsem úvodní nápor ustáli a začali pokukovat po volném prostoru před sebou v útočném pásmu. Nejednalo se však ani z daleka o tak vážné situace jako na opačné straně. Přesto jsme cítili, že máme šanci se soupeřem hrát a po chvilce sprintu i držet krok. Jenže jedna věc je pocit a tužba a druhá věc je realita a tak to spíše vypadalo jako když spěchající matka za sebou vláčí neposlušné dítě. Pivaři ukazovali herní vyspělost krásnými přihrávkami a rychlým přechodem a my krkolomně tvořili šance naše. Na druhou stranu nutno říci, nebylo jich málo.
Zhruba v polovině zápasu za stavu 2-3 přišel okamžik, kdy jsme svého soupeře doběhli a mírně i snad předběhli, hráli jsme dobře, bruslili jsme, párkrát jsme žluťásky zamkli v pásmu, jenže legenda hlineckého brankoviště byla připravená a naše zakončení vždy Karel vystihl. Jak nám síla pomalu odcházela, opět se k činosti probouzel soupeř. Bohužel včetně produktivity, dvě rychlé branky a jednoznačné vedení 2-5 na které jsme zareagovali již jen korekcí v přesilové hře, naší první využité, slalom alá Filous v podání Filouse. V odevzdaném závěru jsme pak ještě dvakrát inkasovali. Konečný stav 3-7 vypadá jako jednoznačný debakl, kdo viděl, ví však své . . .
No a ještě perlička na závěr, vrátím se opět k princezně. Říká se, že co se jednou naučíš, nezapomeneš. Je to pravda. Byť v poli, stále brankář. Pivaři zakládají útok a překračují modrou, Roman napadá a snaží se zachytit puk na mantinelu, hráč v 99,9% namáčkne tělo na mantinel a snaží se puk takto zachytit, to brankář hrající v poli vytáhne ze svého repertoáru luxusní semafor  Na druhou stranu uznávám, že takto pružného hráče při jízdě v zad jsem ještě neviděl