Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.1.2020 RADIOAKTIVITA HOSTOVICE 4:2

20. 1. 2020

V neděli nás čekal velmi těžký duel, který teprve ukázal jakou formu skutečně máme a jak nám to šlape. Skoro vyprodané ochozy sledovali vypjaté, ale férové soupeření s naším velkým rivalem, kterého jsme jen tak mimochodem nebyli schopni porazit už nějaký ten pátek (konkrétně od 17.10.2015, výhra 4:2, poté 6 neúspěšných pokusů).
Do zápasu jsme nasadili všechny zdravé kusy s chutí hrát a tuto naši mírnou početní výhodu jsme se rozhodli využít. Přesnou taktiku samozřejmě neodhalím. Je taky fakt, že jsme na ni pracovali celou sobotní noc!
Zkušený soupeř nám od začátku nic nedaroval, hra se přelévala ze strany na stranu, obě strany se oťukávali a zjišťovali co od druhého čekat. Než jsme však měli k dispozici ucelený obrázek, přišla rána, trošku minela z naší strany, kterou soupeř bezchybně a naprosto elegantně využil. Souhra za naši brankou se nevyvedla, bránící útočník nikde a puk na holi soupeře před naší brankou, asi by to bylo pro Milana řešitelné, jenže přišla ještě rychlá přihrávka na lépe postaveného kolegu na druhé straně brankoviště a puk byl v brance. Naše reakce na obdrženou branku byla jak z románu pro začínající hokejisty, nahodili jsme druhý stupeň a přidali na bruslení, soupeře jsme se snažili napadat už při rozehrávce a tlačili se před branku. Buly po levici soupeřovic brankáře, Ráďa vyhrává, posouvá na Čůrka a ten bedlivě sledován rodinými příslušníky, dává důvod k explozi radosti! Třetina končí za vysokého tempa.
Druhá třetina má od počátku stejný vývoj, hra nahoru a dolu, promyšlené kombinace, ale z naší strany přeci jen trošku více aktivity v útočném pásmu. Zvýšená aktivita znamenala i více soubojů, jeden takový podstoupil i Čůrek, jež byl faulován, jenže než situaci zakončil sudí hvizdem, v zápalu emocí se náš hbitý štírek ohradil proti faulujícímu soupeři, výsledek byl 2+10 a na druhé straně 2+2. Máme sice přesilovku 5:4, ale Čůrek sedí na jiné lavici než bychom si přáli. V neděli večer jsme však šlapali jako jeden. Prakticky bylo jedno kdo z nás byl na ledě, všichni jsme se snažili odvádět precizní práci. A nejinak tomu bylo i v přesilovce, Bajza zkušeně kombinoval s obranou (zvolené rozestavení deštník, tedy v našem podání spíše paraplíčko), střela od modré, vyražená na kruh, tam Machy, je pravdou tedy, že ze střídačky jsme velmi hlasitě museli napovídat co udělat a Machy nás nechal pěkně vykoupat ve vlastní šťávě, nakonec však přeci jen k naší radosti vypustil pumelici na bránu! 2:1. Tento stav vydržel do konce třetiny, to už z trestu Čůrka zbývalo jen pár desítek sekund.
Před třetí třetinou jsme začali opravdu věřit, že kluky v černém dnes můžeme porazit a že na ně prostě máme! Není však vše tak úplně růžové jak se zdá. Věnovaná přesilovka zkušenému soupeři a ukázkové předvedení rychlé kombinace a ještě rychlejšího zakončení, na které jinak excelentní Milan prostě neměl šanci sáhnout. Je srovnáno a jdemeod nuly, chvilku nám trvá se oklepat z nečekaného stavu hry. Hostovičtí značně ožili, jejich nápor byl na spadnutí. Naštěstí přišla i nám přesilovka pod ruce. Rozehrávku - nahození či vyhození, nevím jak to nazvat a souboj Fífy s obráncem o unikající puk, vyzněl nečekaně lépe pro našeho kapitána, který u prken puk vybojoval a krkolomně poslal ke kase. Puk sice jako první převzal soupeř, ale snaha o rychlé rozehrání se nakonec ukázala jako klíčová a fatální zároveň. Mezi odeslaný kotoč a příjemce se jemně vložil Bajza, puk se nečekaně odrazil na opačnou stranu a skončil pod víkem soupeřovi branky! Vedení máme zpět a v totální euforii soupeře začínáme opět přehrávat z čehož pramenil i poslední gól. Puk po ose Štěpa - Ráďa a zakončující Kuba končí počtvrté v hostovické síti.
Co dodat, perfektní týmový výkon podpořený velkou touhou porazit našeho soupeře! Hra s parametry krajského hokeje a vyprodaná tribuna jásajících i smutnících diváků! Opět se potvrdilo, že souboje s Radioaktivitou opravdu cosi vyzařují, ale na rozdíl od zákeřné radiace jsou souboje férové!