Jdi na obsah Jdi na menu
 


21.12.2019 SOKOL TELECÍ 10:4

23. 12. 2019

Ve Skutči zahájeno! Utkání číslo 1 sezóny 2019/2020 obstaral náš zápas se Sokolem Telecí.
V krásnou odpolední hodinu se scházíme na zrekonstruovaném skutečském zimním stadionu abychom odehráli "otvírák" sezóny. Pro tak významný okamžik zvolilo vedení HCS nejstarší sadu dresů, tedy těch úplně původních, ve kterých jsme před 13 lety sehráli první duel ve Skutči tehdá s Řepníky. No a zdá se, že oranžová je prostě dobrá a nosí nám štěstí. Ale hezky popořádku.
Výrazná změna hned v úvodu, mezi Kubu a Machyho nenaskakuje jako již několik let za sebou Fífa, ale Ráďa. Důvod byl více než prostý, sezóna začala s 2 měsíčním zpožděním a téměř všechny předešlé zápasy odehrál vousatý kapitán po boku Jíři a Bajzy, neboť jeho stabilní partneři hlineckou soutěž z pracovních důvodů moc nestíhají. Obrané dvojice tvořila jedna velmi stabilní a herně naprosto dokonale vyvážená Tom - Filous a druhá dvojice, řekněme staronových nováčků, tedy Chladiče a uzdravence Matějdy. V kase roztančil taneček Csardász.
Prakticky ihned od začátku utkání hýříme aktivitou a nápady a tlačíme soupeře s cílem překonat nezdolného fantoma všech brankovišť Berdu! Jenže ten odolával velmi dlouho. Ujala se až akce Jíři s Fífou, prvně jmenovaný vystrčil kupředu Fífu a kapitán pak své vysunutí okopíroval a posunul Jířu před Berdu, ten se nespletl. Nového parťáka mezi sebou hned vyzkoušeli Machy s Kubou, nejprve kombinačně vyšachovali obránce soupeře a pak Kuba předložil Ráďovi, který nedal Berdovi šanci. Hokej nás bavil a vypadalo to na snadný šlágr, jenže ono ne. V nedbalkách nachytal soupeř Csardásze ke konci třetiny, střelu do "stojáka" neměl šanci chytit.
Druhá třetina by se dala nazvat jako klasická rybníkařina. Neposlušný kotouč odskakoval a nelepil na hokejkách, akce nepřesné. Do toho všeho vlétl soupeř a smazal náš náskok. Ten jsem si vzali zpět v naší přesilovce, Kuba to vzal na sebe a v prostoru z levého kruhu poslal nechytatelné dělo pod víko. Ani to však nestačilo abychom se probudili a navázali herně na prvou sedmnáctiminutovku. Soupeř opět avšak naposledy srovnal. Pak už to bylo jen lepší, Csardász se roztančil a začal předvádět neskutečné zákroky a tím probral i své spoluhráče. O další vedení se postaral Jířa, který obkroužil branku soupeře a bekhendem vystřelil, vyražený kotouč decentně sklepl Bajza číhajíce na příležitost. Pojistku přidal na konci našeho oslabení Jířa, Chladič chladnokrevně zpracoval Fífovu přihrávku prsama a vyslal kolmici mezi beky. Jířa se z úniku nemýlil.
Třetí část hry už byl náš koncert, na jejím začátku zvyšujeme na 6:3. Dlouhodobější akci v pásmu se snažila neúspěšně kombinačně zakončit pětka Kuba - Ráďa - Machy - Filous - Tom. Až se ujala rada za jízdy od matadora Kuby, který prostě houkl na Machyho - tak to vystřel a bylo to  Další kousek přidal právě Kuba po kombinaci se střídajícím Jířou. A to už jsme hráli jak staří profesoři a tu a tam dovolili něco málo soupeři, ten se chopil šance a motanici kolem branky využil ranou z mezikruží. To bylo ale ze strany Telecího vše. Ne z té naší. V přesilové hře se prosadil opět Jířa, čímž zkompletoval hattrick. Devátou branku a svou druhou v utkání vsítil Bajza po neuvěřitelné útočné kreaci Matějdy. Desítka tam visela a čekalo se kdo se ujme odpovědnosti. Nečekalo se dlouho, Fífa opět zkusil jako již mnohkrát během utkání sjet mezi útočící soupeřovi beky přesně ve chvíli když Jířa vybojoval puk u hrazení, lehké nahození a Fífa se ocitl v nájezdu, svůj úprk proměnil a stanovil tak konečné skóre 10:4.

Na úvod bereme oba body. Start dobrý, ani ne za týden nás čekají Rosice . .