Jdi na obsah Jdi na menu
 


9.2.2020 OSTROV 9:0

9. 2. 2020

První start ve Skutči si připsalo žďárské duo Pošvajz - Klímič. Do duelu proti Ostrovu přijeli prý jak je jejich dobrým zvykem těsně před zápasem aby je nemohla doběhnout tíha okamžiku a nepadla na ně deka, alespoň takový výklad má pro tento přístup šéf kabiny. Pokus o navázání slavné ruské lajny zapříčinil drobné tahy ve standardních formacích. Letití parťáci Kuba s Machym dostali do středu Žádňase a snad poprvé se ocitli v roli druhé formace, kupodivu tento tah přinesl nečekané ovoce. Žádňas mezi dva tahouny řádně zapadl. Ale hezky popořadě.
V brance se dnes postavil Csardász a hned od začátku jako by vyzařoval nějaké fluidum na hřišti. Zkrátka, hrálo se hlavně na opačné straně něž se Csardász vždy vyskytoval. Start byl bleskový, ale v podání ruské lajny bezzubý, jakoby to byla předzvěst vývoje celého utkání. Pár slibných šancí, ale branka nikde. Na led hopsá komando nově vedené Žádňasem, pár přihrávek, rychlých kroků a Machy zakončuje skoro do prázdné klece, 1:0. Točíme dál, na ledě Dan s Bajzou a Čůrkem, také oni pilně spolupracují, ale nic. To co se nedařilo Fífově a Danově formaci bravurně vycházelo u Žádňasova komanda. Zase kombinace až do kasy a zase Machy, 2:0.
To bylo vše v první třetině. Druhou odstartoval opět Machy a zakončil tak čistý hattrick když velmi precizně a citlivě zakončil Žádňasův pas z pozabranky a mezui betony zasouvá po třetí. Až poté se ke slovu hlásí i jiní střelci, Bajza v úniku 2-1 opředkládá na levo Danovi, ten ačkoliv se se střelou drží nečekaně při zemi, procedil svůj projektyl, 4-0. No a pak tu máme první a naši jedinou přesilovku, kterou rozmotají na slunečníku Filous s Chladičem, Filous následně posílá na stranu k Bajzovi, ten bez mrknutí oka přesně namíří na Čůrka a jeho dělo do víka už je pak jen výstavním podpisem celé akce, 5:0.
Do poslední části se opět vrhají dravci ze Žďáru jako první, opět tu je řada šancí, Pošviho nespočet střel, ale nic. Následuje komando, které diriguje celý zápas, nabito na modrou dostaně Štěpán, dva možná dva a půl kroku a rána jako z kanónu, trefil to naprosto čistě a přesně. Přesně do gólmana, kterého rána skolila jako medvěda, puk měl ještě dostatek energie aby i po zásahu doskákal až do sítě, 6:0. Elegantní extraligová kombinace jako z učebnice pro začínající hokejisty Dan na Bajzu, ten na Dana a ten zas zpět a Bajza do kasy, 7:0. No a pak hurá , konečně to přišlo, nebyl to sice hezký gól, nebyl od Pošviho, ale platil. Veletoče v útoku a stále nic, jedna tyčka, druhá tyčka, pak zase vedle a když už Fífa vybojoval nečekaně puk a předložil na střed, bylo z toho břevno. Ale když se štěstí unaví . . . zkrátka, puk na hokejce Ládi, hlava nahoře a radarem zaměřuje Pošviho pozici, předkládá pas, ale naštěstí se do cesty postavil brankář jež si střelu sráží za svá záda, 8:0. Když se poté trefí Žádňas, po akci Machyho a Kuby aby se i on odměnil za parádní výkon, vzhlížíme k tabuli a čekáme na desítku. Tu Machy trestuhodně zahazuje, když netrefuje prázdné nádvoří před brankou. Snad to nechtěl mít tak drahé, i když bude 
Utkání jsme začali u Csadásze a u něj také končí! První letošní nula, krásné vítězství 9:0! Za týden nás čeká poslední zápas základní části, Jokerit bude oříšek, s dnešním přístupem, ale ne nerozlousknutelný!