Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.1.2022 Chlumětín 5:3 (4:0, 0:0, 1:3)

13. 1. 2022

Vzhledem k situaci v tabulce je vlastně každý zápas naprosto klíčový v boji o play off. S tímto vědomím a se vzpomínkou posledního skutečského vzájemného měření sil jsme šli odhodláni do zápasu. Sešli jsme se jen na dvě pětky a věřili tak v semknutý bojovný výkon. Naši branku hájil Míra Beránků, který se v našich barvách do Skutče podíval po 2 letech.

Zápas zahájil aktivně Chlumětín, který se hned z úvodní buly dral do pásma, ale vše skončilo po 13 vteřinách v Mírově lapačce. Dopředu hranou buly soupeř nezachytil a ve spurtu byl úspěšnější Kuba, který pak akci zakončil elegantním blafáčkem do bekhendu. Rychlé vedení nás hodně nakoplo. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale ani na jedné nedocházelo k vážnému ohrožení brankářů. Až, až tedy na pěkný zámek zakončený brankou, kterou docílil Jířa ve spolupráci s hochy od modré, tedy s Kůčou a Matějdou. S přibývajícím časem a nadějnějším skóre jsme se dostávali do vážnějších šancí častěji. Ustáli jsme dvě oslabení v řadě a udeřili. Uděřil opět Jířa, tentokrát mu skvěle namazal Filous s Mikulášem. Filous se uvolnil z pásma, dostal kotouč od Mikiho a prošel až za kruhy, tam předložil Jirkovi a ten si s gólmanem Hostovic, pardon pro dnešek Chlumětína poradil. Borci z Chlumětína řádně znervózněli. Ještě do konce první třetiny jsme  dostali zahrát si druhou přesilovku, která neměla dlouhého trvání, z buly šel kotouč na modrou, tam se s ním pomazlili Filous s Kůčou, ten pak poslal pozdrav k bráně na Machyho, který pěknou nadzemní střelou našel Kubovu hůl o kterou se kotouč otřel a změnil směr do branky,

Po první třetině vedem 4-0, soupeř nervozní a my na koni. Bylo nám jasné, že soupeře takového kalibru nesmíme nechat hrát a musíme pokračovat ve své hře. To se nestalo a soupeř se v druhé třetině slušně rozpinkal a jen díky Berdovi zůstalo skóre po dvou třetinách neměnné. Ne že by tam žádné šance nebyly, ale jejich četnost byla nízká a ohrožení nijak vážné. 

Zbývala tedy poslední 17 minutovka, kterou jsme se rozhodli odehrát ve stejném stylu jako první třetinu. Bohužel se do hry vmísil prvek, který jsme nečekali a se kterým nebylo kalkulováno. Vyloučení. Již tak jich bylo v zápase celkem dost, ale nutno podotknout, že celkem vyváženě, tedy až do třetí třetiny 4 - 4. Ve třetí třetině se poměr razantně změnil a my sehráli 8 minut v oslabení, v jednu chvíli dokonce ve 3. Nebudu do detailů rozebírat jak k tomu docházelo, podstatné je, že Chlumětín trestal, trestal efektivně, ze 4 přesilovek 3 využil a nám se začalo dělat úzko. V nejtěžších momentech však vzal vše na sebe Kuba, sebral kotouč, projel hřiště a zavěsil. Dal tak jasně najevo, kdo si odveze body z bitvy s nejčastějším soupeřem HCS. 

Do konce základní částí nám zbývají 3 utkání a když se koukám na vývoj v tabulce, tak bude asi veselo a situace napnutá až do konce, tak to má být!